ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για 16η ημέρα - Βελτιωμένη η εικόνα στη Λευκίμμη

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για 16η ημέρα - Βελτιωμένη η εικόνα στη Λευκίμμη
Αρχείου Intime

Στην 3η εβδομάδα βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει στον Έβρο - Καθημερινή μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Στη 16η ημέρα βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο με τις πρυοσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν αδιάκοπα τη μάχη με τις φλόγες, ενώ βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Λευκίμμης, με την «πτώση» των ανέμων να βοηθούν.

Χθες το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Τυχερό Έβρου.

Μετά από έναν τιτάτιο αγώνα η κατάσταση βελτιώθηκε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε. Από την αναζωπύρωση στο συγκεκριμένο σημείο σήμερα κάηκε ένα μαντρί και τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επίσης στα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.

Η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή που είχε πληγεί από την πυρκαγιά τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχε πλησιάσει τότε πολύ κοντά στην Λευκίμμη.

Στο νοσοκομείο ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Χρήστος Λάμπρης, καθώς όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπέστη αλλεργικό σοκ, καθώς εισέπνευσε μεγάλες ποσότητες καπνού.

Ο κ. Λάμπρης έχει επιστρέψει ήδη στο πεδίο, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο.