ΕΛΛΑΔΑ

Λούτσα: Η σχέση των δολοφόνων με Τούρκο πρώην υπουργό, ο πραγματικός στόχος και το SMS παγίδα

Λούτσα: Η σχέση των δολοφόνων με Τούρκο πρώην υπουργό, ο πραγματικός στόχος και το SMS παγίδα
Milliyet

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την ενέδρα θανάτου στη Λούτσα 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ενέδρα θανάτου στους έξι Dalton στη Λούτσα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η ομάδα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να έχει σχέσεις με Τούρκο πρώην υπουργό.

Άτομο που φέρεται να είναι πολύ κοντά στον Μπαρίς Μπογιούν ανέφερε στην ιστοσελίδα Halktv.com.tr ότι ο Τούρκος αρχιμαφιόζος (εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών) ήταν αρκετά αναστατωμένος μετά την εκτέλεση των συνεργατών του ενώ ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έπαιξε και ένα SMS που εστάλη σε έναν από τους έξι 10 λεπτά πριν τη δολοφονία τους στη Λούτσα.

Το μήνυμα που έστειλε στο θάνατο τους Dalton του Μπογιούν

Σύμφωνα πάντα με τη Milliyet, οι έξι Τούρκοι, που εκτελέστηκαν στη Λούτσα, είχαν έρθει στη χώρα μας από την Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, το... έσκασαν άρον άρον από το κρησφύγετο στη Λούτσα και θα πήγαιναν στην Ιταλία για να συναντήσουν τον αρχηγό της οργάνωσης, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος διαφεύγει εκεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, 10 λεπτά πριν φύγουν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας τα μέλη της ομάδας Dalton, εστάλη μήνυμα σε έναν από αυτούς που έγραφε: «Ξέρουν πού βρίσκεστε. Τρέξτε γρήγορα». Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να το έστειλε ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγες ώρες μετά το μακελειό. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί τον θεωρούν το «καρφί», το άτομο δηλαδή που έστειλε τους έξι στην παγίδα θανάτου που είχε στήσει η αντίπαλη συμμορία για να τους σκοτώσει. Άλλωστε, αυτό δείχνει και η «βροχή» πυροβολισμών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Όπως αναφέρει η Milliyet, ο 32χρονος που είχε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, είναι γνώριμος των Αρχών στην Τουρκία. Μάλιστα, φέρεται να είναι πρώην πράκτορας μυστικών υπηρεσιών και τώρα ερευνάται αν είναι μέλος της οργάνωσης FETO.

«Ο Ερσού Μπουγιουκτούντς ο πραγματικός στόχος της επίθεσης»

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Halktv.com.tr, ο συνομιλητής του Μπαρίς Μπογιούν αναφέρει ότι μόνο ένα πρόσωπο από τα έξι που εκτελέστηκαν είναι στο στενό περιβάλλον του. «Μπορούμε να πούμε ότι ο πραγματικός στόχος ήταν ο Ερσού. Δεν είχε να κάνει με τους άλλους. Η δολοφονία έγινε εξαιτίας ανταγωνισμών του παρελθόντος. Ο Μπαρίς Μπογιούν στο παρελθόν είχε στενή συνεργασία με την ομάδα Σαχίν (η μαφιόζικη ομάδα με αρχηγό τον Σεντάτ Σαχίν). Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, η συγκεκριμένη δολοφονία σχετίζεται με τη στάση που είχε ο Μπογιούν την περίοδο που συνεργαζόταν με τους Σαχίν. Φυσικά, η δολοφονία δεν έγινε από τους Σαχίν, αλλά από μία ομάδα που είχε στενές σχέσεις με έναν πρώην υπουργό», πρόσθεσε και τόνισε: «Γνωρίζουμε ποιος έδωσε την εντολή».

«Ήταν σε δύσκολη θέση. Υπήρχαν βαλίτσες στο αυτοκίνητο των νέων ανθρώπων που εκτελέστηκαν. Είχαν πάνω τους πλαστές ταυτότητες. Τώρα θα τους αναγνωρίσουμε και θα τους θάψουμε. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είχαν μόνο έναν στόχο. Να μεταβούν από την Τουρκία στην Ιταλία και να ζητήσουν άσυλο», κατέληξε.

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απάντησε: «Μόνο ο Θεός ξέρει όχι εμείς».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τα έξι θύματα είχαν σε βάρος τους υποθέσεις και ήταν γνωστοί στις Αρχές εξαιτίας της σχέσης τους με τον Μπαρίς Μπογιούν.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 32χρονο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «την περασμένη Δευτέρα (11/9) συνελήφθη Τούρκος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και του οποίου η εμπλοκή στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας».

Το μυστήριο με τη φωτογραφία

Κλειδί θεωρείται η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τουρκική εφημερίδα και δείχνει τα πρόσωπα των έξι να ποζάρουν μαζί.

Η φωτογραφία στη συνέχεια βρέθηκε στα χέρια των μελών της αντίπαλης συμμορίας που έκανε ανάρτηση στο Tik Tok βάζοντας ένα κόκκινο X στα πρόσωπο των έξι θυμάτων.

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι ποιος έχει βγάλει αυτήν τη φωτογραφία. Και μάλιστα σε διαπίστωση που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πως η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι που είχαν νοικιάσει μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τα έξι θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Λούτσα.

Σχετικές ειδήσεις