ΕΛΛΑΔΑ

Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις τιμών στις λαϊκές αγορές - Απόγνωση από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις τιμών στις λαϊκές αγορές - Απόγνωση από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Αρκετοί κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία που καταστράφηκαν εντελώς, σκέφτονται να φύγουν από την παραγωγή - Σταθερές οι τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές Λάρισας και Βόλου

Τεράστια ζημιά έχουν πάθει οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σε πολλές περιπτώσεις εγκαταστάσεις και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η παραγωγή.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα δούμε τις συνέπειες από την χαμένη παραγωγή των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία, ενώ εκτίμησε ότι έχουν χαθει περίπου 200.000 παραγωγικά ζώα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι μόνο στη Θεσσαλία είναι πάνω από 110.000 τα βοοειδή, χοιρινά, κοτόπουλα και αιγοπρόβατα που έχουν χαθεί. Τα ζώα αυτά και τα προϊόντα τους θα λείψουν από την αγορά, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι που καταστράφηκαν εντελώς σκέφτονται να φύγουν από την παραγωγή.

Σταθερές οι τιμές στις λαϊκές αγορές

Καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές δεν δικαιολογείται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελή Μόσχο, ο οποίος διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως οι τιμές στις λαϊκές της Αττικής είναι στα ίδια επίπεδα.

Όπως είπε, σταθερές είναι σήμερα οι τιμές και στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στη Λάρισα και στον Βόλο.

Ο κ. Μόσχος ανέφερε πως έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ εξήγησε ότι το πετρέλαιο κίνησης έχει 1,80 το λίτρο όταν οι άλλοι αγρότες στην Ευρώπη το πληρώνουν 0,90 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του ρεύματος έχει διπλασιαστεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών δήλωσε: «Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα τον χειμώνα».