ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών

Θεσσαλία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών

Διαστάσεις τραγωδίας έλαβε η υπόθεση του νιόπαντρου ζευγαριού από την Αυστρία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Πήλιο, δύο εβδομάδες πριν χαθούν τα ίχνη του.

Ταυτοποιήθηκαν και επίσημα –μέσω DNA– οι σοροί των δύο Αυστριακών, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, που αγνοούνταν στο Πήλιο, μετά τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα «δεσμά» του γάμου στο Πήλιο, δύο εβδομάδες πριν εξαφανισθούν.

«Έχουμε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο Αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που ήταν αγνοούμενοι, μετά τις σοβαρές πλημμύρες», τονίσθηκε στη σύντομη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της γυναίκας εντοπίσθηκε την 8η Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία Θεοτόκου, στο νότιο Πήλιο. Η σορός του άνδρα βρέθηκε πριν από τρεις ημέρες (13/09).

Τα ίχνη των Φιλίπ και Μικαέλα εξαφανίσθηκαν την 5η Σεπτεμβρίου από την παραλία Ποτιστικά, όταν ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το σπίτι που διέμεναν. Το ζευγάρι αγαπούσε ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο τόπο, ενώ, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στα Ποτιστικά Πηλίου οι δύο τους γνωρίσθηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύθηκαν.

Με βάση όσες πληροφορίες έγιναν γνωστές, όταν «ξέσπασε» η κακοκαιρία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τούς ζήτησε να το εγκαταλείψουν και να πάνε στο βουνό. Ωστόσο, εκείνοι διαφώνησαν, γιατί είχαν «πολλά δώρα από τον γάμο τους» και θεώρησαν ότι εκεί, θα έχουν ασφάλεια.

Σχετικές ειδήσεις