ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Άλλα 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Πλημμύρες: Άλλα 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού
EUROKINISSI.

Ακόμη 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού και 1 υπόθεση σαλμονέλας κατεγράφησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη σημερινή (20/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (20/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

«Το έργο της κρατικής αγωγής συνεχίζεται, μέσω του arogi.gov.gr. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράσχοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

«Από 19/09 έως 20/09 (08:00 με 08:00), κατεγράφησαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα, εντοπίσθηκε και ένα κρούσμα σαλμονέλας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά. Μέχρι σήμερα (20/09), έχουν πραγματοποιηθεί 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ, αύριο εκκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις, ωστόσο, συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα χωρίς αλάτι. Αντιθέτως, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σερέτης.

Σχετικές ειδήσεις