ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Τι λέει η καθηγήτρια που τραυματίστηκε στο κεφάλι από καγκελόπορτα που κατέρρευσε

Βόλος: Τι λέει η καθηγήτρια που τραυματίστηκε στο κεφάλι από καγκελόπορτα που κατέρρευσε
GEGONOTA NEWS

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη του Βόλου όταν η καγκελόπορτα του 2ου σχολείου ΕΠΑΛ έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα

Παραλίγον να σημειωθεί πολύ σοβαρό ατύχημα το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου όταν η υποδιευθύντρια του σχολείου την ώρα που πήγε να ασφαλίσει τον χώρο, η σιδερένια καγκελόπορτα έπεσε πάνω της και την τραυμάτισε.

Η Νατάσσα Οικονόμου, όπως ονομάζεται μέσα από ανάρτησή της περιέγραψε το περιστατικό και αποκάλυψε ότι η ίδια έπεσε στο έδαφος, χτύπησε στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια και συνάδελφός της, την πήγε στο νοσοκομείο για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η υποδιευθύντρια επισημαίνει ότι είχε ζητηθεί πριν λίγες ημέρες από τον Δήμο Βόλου να γίνει έλεγχος για την ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η ίδια επισημαίνει ότι εάν είχαν επιστρέψει οι μαθητές στο σχολείο, δεν αποκλείεται να υπήρχαν και θύματα.

Η κ. Οικονόμου μίλησε στον Alpha όπου περιέγραψε την περιπέτεια που είχε:

«Την Τετάρτη το βράδυ ήμασταν στο σχολείο. Γύρω 10.15, κλείδωσα το γραφείο να φύγω. Και όταν πήγα να κλειδώσω την καγκελόπορτα, την εξώπορτα της αυλής, η οποία είναι συρόμενη με δύο ρόδες κυλάνε σε μία ράγα. Είναι βαριά πόρτα, είναι 250 κιλά πόρτα. Για κάποιο λόγο δε μετακινούνταν εύκολα, και δεν μπορούσα να κλείσω και να κλειδώσω. Και τηλεφώνησα τότε σε ένα συνάδελφο που είχε φύγει πριν λίγο και του ζήτησα να επιστρέψει να με βοηθήσει να κλειδώσουμε και να ασφαλίσει το σχολείο. Και προσπαθώντας, στην προσπάθεια που κάναμε να σύρουμε την πόρτα για να την κλειδώσουμε βγήκε από ένα σίδερο που την συγκρατούσε στο πάνω μέρος. Οπότε βγήκε από εκεί και έπεσε προς το δρόμο, προς το πεζοδρόμιο», περιέγραψε αρχικά η υποδιευθύντρια για να συνεχίσει:

«Ευτυχώς εγώ είχα το αυτοκίνητο γυρισμένο για να φύγω έτοιμο και έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ανακόπηκε η ορμή της και εμένα με χτύπησε μεν στο κεφάλι, με έγδαρε και με πέταξε, είχε τέτοια ώθηση που με έριξε κάτω».

Η κ. Οικονόμου συμπληρώνοντας ανέφερε: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί είναι μια πόρτα 250 κιλών. Ο τραυματισμός μου για τέτοια περίσταση ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι που έτρεχε αίμα και από την πτώση που έκανα γιατί χτύπησα και στα πλευρά του αυτοκινήτου, χτύπησα και κάτω μωλωπίστηκε η αριστερή μου πλευρά και η δεξιά, το αριστερό χέρι όλο και το δεξί πόδι».

Η υποδιευθύντρια του σχολείου τόνισε επίσης: «Από εβδομάδα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Βόλο, θα μπορούσε σε μια άλλη περίπτωση να είχε συμβεί ένα ατύχημα και να είναι μαθητές, γιατί στο σχολείο, στο συγκρότημα στεγαζόμαστε τρία σχολεία είναι πρωινό γυμνάσιο, είναι ένα πρωινό ΕΠΑΛ, εμείς είμαστε το βράδυ. Ή θα μπορούσε να χτυπήσει ένας περαστικός».

«Βλέποντας επειδή συμβαίνουν τόσα και τόσα με τις πλημμύρες σε πολλά σχολεία στην ευρύτερη Θεσσαλία είχαν ζημιές. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Διδασκόντων κάναμε μία συνεδρίαση και αποφασίσαμε και στείλαμε εγγράφως στο Δήμο το αίτημα μας. Να γίνει ένας έλεγχος στο συγκρότημα ώστε να διασφαλιστεί η δομική καταλληλότατα και υγειονομική ασφάλεια ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς».

Δείτε επίσης το βίντεο του Alpha:

Εξαιτίας του περιστατικού καθηγητές και γονείς είναι ανάστατοι καθώς φοβούνται ότι η θεομηνία Daniel ενδέχεται να έχει αφήσει «πληγές» στα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας και ζητούν από τους αρμόδιους να γίνουν άμεσα έλεγχοι.

Η ανάρτηση της υποδιευθύντριας:

«Όταν, πριν από λίγες μέρες, αποστείλαμε από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό (εδραζόμαστε στο Καρτάλειο Διδακτήριο) στον Δήμο Βόλου σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ελέγξουν και να διασφαλίσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τη δομική ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συνέτρεχε τόσο ουσιαστικός λόγος για αυτόν τον έλεγχο.

Χτες το βράδυ, γύρω στις 22:15, στην προσπάθειά μου να κλειδώσω την καγκελόπορτα και να ασφαλίσω το σχολείο, βίωσα ένα ισχυρό σοκ. Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω. Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια.

Τελικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που συνέβη το γεγονός αυτό με αυτές τις συνθήκες σε μένα, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα σε βάρος μαθητών/-τριών ή περαστικών και να είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες. Γιατί, έτσι όπως στηριζόταν η συγκεκριμένη πόρτα χωρίς ασφάλεια (δείτε στη φωτογραφία το σίδερο στο πάνω μέρος), θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα.

Ευχαριστώ θερμά τον νεαρό και την κοπέλα που περνούσαν εκείνη την ώρα και έτρεξαν να μας βοηθήσουν.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες, ζητήστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, από τον Δήμο να ελέγξει τα σχολειά σας – και δεν είναι προεκλογική πολεμική εναντίον του, ούτε είναι εμμονικοί όσοι λένε ότι είναι καιρός να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Και αναζητήστε και οι ίδιοι/-ες πιθανές αιτίες δυνητικού κινδύνου, για να προστατεύσετε τα παιδιά και τους εαυτούς σας.
Να είμαστε όλοι και όλες καλά και καλή μας αρχή τις επόμενες μέρες, χωρίς σοβαρά προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: «Οι ουσίες στη Τζωρτζίνα προέρχεται από ιατρογενείς χειρισμούς» λέει ο Κραββαρίτης

Συνελήφθη 29χρονος στην Κηφισιά για 16 κλοπές σε μαγαζιά - Υποδυόταν τον διανομέα φυλλαδίων

Θρήνος στο Αίγιο για τον 24χρονο Αντώνη - «Έσβησε» στην άσφαλτο μετά από τροχαίο