ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Αγωνία για τον Σπερχειό στο Κόμμα – Ενισχύονται τα αναχώματα

Κακοκαιρία Elias: Αγωνία για τον Σπερχειό στο Κόμμα – Ενισχύονται τα αναχώματα

Κακοκαιρία Elias: Μάχη όλη τη νύχτα για να αντέξουν τα αναχώματα στον Σπερχειό με την στάθμη του να είναι στο «κόκκινο»

Στην Λαμία όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στο Σπερχειό για να αποφύγουν την πλημμύρα σε μία ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, δεκάδες φορτηγά ξεφορτώνουν υλικό και ενισχύουν τα αναχώματα σε κρίσιμα σημεία με συνέπεια μέχρι στιγμής να έχουν συγκρατήσει την ορμή του ποταμού.

Σε αυτό βοήθησε μία ύφεση για 6 ώρες περίπου στην ένταση της βροχόπτωσης με συνέπεια να μην υπάρξει υπέρμετρα μεγάλος όγκος νερού. Όμως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες αφού μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα έχουμε φαινόμενα και στη Φθιώτιδα, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Οι κάτοικοι του χωριού Κόμμα που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο βρίσκονται από χθες το βράδυ σε μία διαρκή ετοιμότητα. Σύμφωνα με το σχέδιο της εκκένωσης που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Λαμιέων, όταν δοθεί το σύνθημα της εκκένωσης να φύγουν γρήγορα, για να μην εγκλωβιστούν από τα νερά.

Προληπτικά 15 περίπου οικογένειες, με ευάλωτα μέλη, έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. Χωματουργικά μηχανήματα παλεύουν όλη νύχτα στα αναχώματα και πολλοί από τους κατοίκους παραμένουν συγκεντρωμένοι μαζί με τις αρχές στο κοινοτικό γραφείο. Λεωφορεία περιμένουν κοντά στο χωριό για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ανθρώπων, ενώ οικόσιτα ζώα έχουν ήδη μεταφερθεί από χθες σε ασφαλή σημεία.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Elias: Σοκαριστικές εικόνες στην Αγριά Βόλου - «Έσκασε» ο δρόμος, βγήκε έξω ο αγωγός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει για κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή

Κακοκαιρία Elias: Αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε χαντάκι στο κέντρο του Βόλου