ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias - Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Κακοκαιρία Elias - Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Κακοκαιρία Elias: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του δήμου Κιλελέρ

Σκηνές απόλυτης καταστροφής για μια ακόμη φορά σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ αποκάλυψε η σημερινή μέρα μετά την χθεσινή εισβολή της κακοκαιρίας Elias και τα νέα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, σε χείμαρρο μετατράπηκε ο δρόμος στη διασταύρωση Πλατυκάμπου – Χάλκης, όπου δεν διεξάγεται η κυκλοφορία. Με δυσκολίες η πρόσβαση προς Γλαύκη από Πλατύκαμπο με την περιοχή να μοιάζει και πάλι μια απέραντη λίμνη ενώ οι επιχειρήσεις της περιοχής πλημμύρισαν με τους ιδιοκτήτες αν είναι και πάλι είναι σε απελπισία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε επίσης το βίντεο:

Απόγνωση από επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής

Επαγγελματίας της περιοχής μετά και την χθεσινή πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, αναφέρει: «δεν έχουμε άλλο κουράγιο, θα πρέπει πάλι να καθαρίσουμε από την αρχή. Για τις αποζημιώσεις κάναμε μια αίτηση και περιμένουμε. Θα ξαναγίνει κι άλλες φορές αυτό σίγουρα, θα πλημμυρίσουμε ξανά, δεν αντέχουμε άλλο…».

Επιχειρηματίας με την σειρά του σημειώνει: «Καταστραφήκαμε, φτιάξαμε το μαγαζί από την πρώτη κακοκαιρία, βάζαμε εμπορεύματα στα ράφια και τα χάσαμε πάλι όλα, πλημμυρίσαμε δεύτερη φορά. Αποζημίωση δεν έχουμε πάρει ακόμη, αν και κάναμε την αίτηση, θα την ξανακάνουμε και ελπίζουμε…».

Αγρότης, σε απόγνωση αναφέρει: «Δεύτερη φορά που πνίγηκαν τα χωράφια μας, δεν πρόκειται τίποτα να εισπράξουμε ούτε από τα καλαμπόκια, ούτε από τα βαμβάκια. Έσπασε το φράγμα κοντά στο Ντελ Μόντε, και το νερό ήρθε από τον Πλατύκαμπο».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Elias: Διακοπή κυκλοφορίας στην Π.Ε. Λάρισας - Βόλου

Ευθύμιος Λέκκας για Θεσσαλία: Τουλάχιστον μετά από 5 χρόνια θα μειωθεί ο κίνδυνος καταστροφών

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχίζονται οι έρευνες