ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχίζονται οι έρευνες

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχίζονται οι έρευνες

Νωρίτερα σήμερα (28/09), ελικόπτερο κατέπεσε στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια. Αγωνία επικρατεί για τον πιλότο. Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr από την πτώση του.

Περίπου στις 10:30, ελικόπτερο κατέπεσε στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια, όπως επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και παραμένει άγνωστο εάν στο ελικόπτερο επέβαινε δεύτερο άτομο.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο πολιτικού τύπου και συγκεκριμένα A–109, το οποίο ζήτησε να πετάξει από το Μαντούδι για τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση με Super Puma, τέσσερα πλωτά και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Την είδηση ότι κατέπεσε ελικόπτερο στην περιοχή της παραλίας Αχλαδίου επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr. «Έπεσε ελικόπτερο κοντά στο σπίτι μου», ανέφερε και προσέθεσε ότι «σπεύδουμε στην περιοχή».

Στο σημείο έχουν σπεύσει ακόμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδήτης και ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ιατρίδης: «Δεν θα έπρεπε να απογειωθεί το ελικόπτερο»

«Εκεί, ο καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή», υπογράμμισε ο Πτέραρχος εν αποστρατεία, Κώστας Ιατρίδης, για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί όπου βρίσκονταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Αν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή, κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Μπορεί η ορατότητα να ήταν πολύ περιορισμένη ή αν ήταν πολύ χαμηλή η νέφωση να μπήκε στα σύννεφα και να έπαθε κάποια παραίσθηση ή μπορεί να είχε και κάποια άλλη βλάβη», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις