ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Εύβοια - Κατέρρευσαν δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Εύβοια - Κατέρρευσαν δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια
eurokinissi

Βιβλική είναι η καταστροφή και στη Βόρεια Εύβοια από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias  - Συγκλονιστικές εικόνες .

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias παραδόθηκε η βόρεια Εύβοια καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τεράστια προβλήματα σε περιοχές όπως το Μαντούδι, οι Ροβιές, οι Γούβες, το Μετόχι και η Ιστιαία.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας είναι ενδεικτικές της μεγάλης καταστροφής, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα. Σπίτια πλημμύρισαν, τμήματα οδοστρομάτων κατέρρευσαν και οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν με όποιο τρόπο μπορούν τις περιουσίες τους.

Στην Ιστιαία υπολογίζεται ότι έπεσαν πάνω από 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα. Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 60 εκ., καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων.

Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς την Λίμνη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σωστικά συνεργεία που καλούνται για απεγκλωβισμούς αδυνατούν να φτάσουν στα χωριά.

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Μαντούδι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης (28/09) αλλά και για τον πιλότο.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και παραμένει άγνωστο εάν στο ελικόπτερο επέβαινε δεύτερο άτομο.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο πολιτικού τύπου και συγκεκριμένα A–109, το οποίο ζήτησε να πετάξει από το Μαντούδι για τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση με Super Puma, τέσσερα πλωτά και δύο ιδιωτικά σκάφη αλλά και δύτες του Λιμενικού Σώματος.

Βέρτιγκο ή μηχανική βλάβη;

Στη συζήτηση μπαίνει πλέον ολοένα και πιο έντονα το ενδεχόμενο ο πολύπειρος πιλότος να έπαθε ίλιγγο, καθώς λόγω και της ομίχλης που επικρατούσε σε εκείνο το σημείο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του αποπροσανατολισμού.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» παραμένει πάντα το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης ωστόσο απαντήσεις στα ερωτήματα θα δοθούν από το «μαύρο κουτί», όταν αυτό εντοπιστεί.

https://www.newsbomb.gr/tag/kakokairia-elias