ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: «Τον σκότωσαν για να του πάρουν την περιουσία»

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: «Τον σκότωσαν για να του πάρουν την περιουσία»

Σητεία: Στις 10 Νοεμβρίου του 2023 θα πραγματοποιηθεί το εφετείο

Στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε ο γαμπρός του 62χρονου καρδιολόγου που το 2017 δολοφονήθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Star αναφορικά με τα αίτια που κρύβονται πίσω από το άγριο έγκλημα ανέφερε: «Τα σκάγια που είχε βάλει τα χρησιμοποιούν σε κυνήγι αγριογούρουνου. Το έγκλημα ήταν καλά οργανωμένο, δεν είχε καμιά πιθανότητα να αποτύχει. Τον τελευταίο καιρό είχαν διαπληκτισμούς ο γιατρός με τη σύζυγό του. Ο γιατρός αμφισβητούσε την πατρότητα του παιδιού και η σύζυγός του αποφάσισε να τον σκοτώσει και μέσω του παιδιού να πάρει την περιουσία του».

Η υπόθεση σε λίγες ημέρες αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες. Δράστης και φυσικός αυτουργός ήταν ένας 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός που φέρεται να ήταν εραστής της συζύγου του γιατρού, η οποία κατηγορείται πως ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου. Η φονική ενέδρα στήθηκε σε περιοχή που περνούσε ο καρδιολόγος συχνά με το αυτοκίνητό του. Ο δράστης, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από δέντρο, άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα σκοτώνοντας τον 62χρονο καρδιολόγο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Βούλγαρο αστυνομικό. Την ίδια ποινή επέβαλε και στη σύζυγό του για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά. Το εφετείο θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου του 2023.

Δείτε το βίντεο του Star:

Διαβάστε επίσης:

Κοντονής για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρήκαμε τον φάκελο του έργου

«Σπάει καρδιές» το βίντεο του πατέρα του αδικοχαμένου Νικόλα: «Ένα γιατί που δε θα απαντηθεί ποτέ»

Κρήτη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο και έπεσε σε γκρεμό