ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αθώος ο γυναικολόγος για τον θάνατο της Πάολας - Το ξέσπασμα του πατέρα της

Πάτρα: Αθώος ο γυναικολόγος για τον θάνατο της Πάολας - Το ξέσπασμα του πατέρα της
H 31χρονη Πάολα μαζί με τον σύζυγό της

Πάτρα: Η Η 31χρονη είχε «σβήσει» λίγο πριν γεννήσει

Αθώο έκρινε σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Πάτρας τον μαιευήρα γυναικολόγο που σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος για ιατρική αμέλεια και του είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών με αναστολή για τον θάνατο της 31χρονης Πάολας που έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μαζί με τη μητέρα είχε πεθάνει και το οκτώ μηνών έμβρυο.

Η 31χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή της στον γιατρό. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, όμως οι δικαστές αποφάσισαν και έκριναν ομόφωνα ότι είναι αθώος.

«Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός δεν παραβίασε κανέναν κανόνα της Ιατρικής. Ήταν ένα άτυχο συμβάν για το οποίο δεν ευθύνεται» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του γιατρού κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο μαιευτήρας είχε αναλάβει και την προηγούμενη δύσκολη εγκυμοσύνη της αείμνηστης γυναίκας, φέρνοντας την εις πέρας, αφού «προέβλεψε άμεσα προεκλαμψία και αφαίρεσε το έμβρυο επειγόντως με καισαρική τομή».

Οι συγγενείς της 31χρονης αρχικά σάστισαν όταν άκουσαν την αθωωτική απόφαση, ενώ στη συνέχεια εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προς την Έδρα του δικαστηρίου.

Η γυναίκα άφησε πίσω της δύο μικρά παιδιά, τα οποία λίγους μήνες αργότερα έχασαν και τον πατέρα τους. Ο 30χρονος πατέρας, συντετριμμένος από τον χαμό της συζύγου του, έφυγε από τη ζωή 2,5 μήνες μετά, από οξύ έμφραγμα.

«Δυστυχώς η Δικαιοσύνη δε στάθηκε στο ύψος της, αλλά θα συνεχίσουμε και θα το παλέψουμε όσο μπορούμε» είπε στην κάμερα της εκπομπής ο κ. Νίκος Πολυγένης, πατέρας της άτυχης μητέρας, ο οποίος με συγκίνηση σημείωσε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, αντλώντας δύναμη από τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού.

«Παίρνω δύναμη από τα μικρά παιδάκια που πρέπει να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία δίκαιη», είπε συντετριμμένος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του θύματος να ζητήσουμε συνάντηση από την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενεργήσει τάχιστα για την καθαρογραφή και να προχωρήσουμε σε αίτηση για αναίρεση της άδικης αυτής απόφασης», σημείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρονης.

Δείτε το βίντεο του Star:

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στον Κηφισό: Τι χρειάζεται για να μην σπαταλάμε έως και 2 ώρες παραπάνω στο δρόμο καθημερινά

Χαλκιδική: Κατάληψη από μαθητές στη Συκιά, γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές στο σχολείο τους

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: «Τον σκότωσαν για να του πάρουν την περιουσία»