ΕΛΛΑΔΑ

Οι εικόνες ντροπής που οδήγησαν στην καρατόμηση της διοίκησης του νοσοκομείου Αγία Όλγα

Οι εικόνες ντροπής που οδήγησαν στην καρατόμηση της διοίκησης του νοσοκομείου Αγία Όλγα

Εικόνες ντροπής στη ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγία Όλγα

 

Αντιμέτωπος με απίστευτες εικόνες ήρθε νωρίτερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα».

Οι εικόνες ντροπής με βρώμικες τουαλέτες με καταστραμμένα είδη υγιεινής, οροφές να στάζουν νερό αλλά και την άθλια κατάσταση στην οποία είναι το κτήριο οδήγησαν στην αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να «ξηλώσει» τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο οποία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες για την άθλια κτιριακή κατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Η κλινική εκπέμπει SOS, είκοσι ασθενείς χρησιμοποιούν αυτές τις άθλιες τουαλέτες» ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Αβραμίδης, Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, περιγράφοντας επίσης τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρας Κούνα, η οποία αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση που αναγκάζονται να διαβούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

«Ήταν ένα κτήριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτήριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους, οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει κάτι να αλλάξει», ανέφερε η ίδια.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

Ο Χρυσοχοϊδης καρατόμησε την διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από λίγη ώρα αποφάσισε να «παύσει» τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά τις καταγγελίες για τραγικές συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να παύσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου άμεσα. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι το ζητούμενο ήταν να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του».

Σχετικές ειδήσεις