ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Νεαρός άνδρας νοσηλεύεται με λεπτοσπείρωση στο νοσοκομείο – «Υποθέσαμε ότι είναι κρύωμα»

Βόλος: Νεαρός άνδρας νοσηλεύεται με λεπτοσπείρωση στο νοσοκομείο – «Υποθέσαμε ότι είναι κρύωμα»

Βόλος: Νέο κρούσμα λεπτοσπείρωσης στην πρωτεύουσα στης Μαγνησίας

Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή νεαρός Βολιώτης που ασθένησε από λεπτοσπείρωση, όπως έδειξαν οι ειδικές εξετάσεις που του έγιναν.

Ο νεαρός από τον Βόλο επισκέφτηκε τον γιατρό όταν είδε να ανεβάζει υψηλό πυρετό. Τα πρώτα συμπτώματα δείχνανε πως έχει ένα κρύωμα. Ο πατέρας του εξηγεί στο MEGA πώς άρχισε η περιπέτεια της υγείας του.

«Κάποια μέρα το παιδί μας άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Στην αρχή του δώσαμε αντιπυρετικό, δεν ήταν ο πυρετός υψηλός, τον πονούσε και το κεφάλι. Υποθέσαμε γιατί αυτά είναι συμπτώματα γρίπης, υποθέσαμε ότι είναι κρύωμα».

Όσο περνούσαν οι μέρες ο πυρετός δεν υποχωρούσε. Ο νεαρός έκανε εξετάσεις αίματος που δεν έδειχναν τίποτα ανησυχητικό. Οι γιατροί τού έδωσαν αντιβίωση. Τον συμβούλεψαν αν επιμείνει ο πυρετός να επιστρέψει άμεσα στο νοσοκομείο, όπως και έγινε.

«Την Κυριακή αφού είδαμε ότι επιμένει ο πυρετός και ανέβαινε 39 – 40, τον πήγαμε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε στη Λάρισα ότι έχει λεπτοσπείρωση. Η λεπτοσπείρωση προκαλείται από μολυσμένα νερά».

Στο νοσοκομείο για πέντε μέρες

Τότε, προσπάθησαν να βρουν από τι προέρχεται η λοίμωξη αυτή. Ο ασθενής είπε στους γιατρούς πως τις προηγούμενες μέρες βοήθησε έναν φίλο του να καθαρίσει το πλημμυρισμένο σπίτι του στην Αγριά Βόλου μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ήρθε σε επαφή με νερό και λάσπη.

«Η μόνη του επαφή ήταν με τα νερά του Βόλου. Το παιδί μας ναι μεν πήγε μία μέρα να καθαρίσει ένα σπίτι, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η λεπτοσπείρωση θέλει τουλάχιστον πέντε μέρες για να επωαστεί, τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την επόμενη ημέρα».

Ο νεαρός νοσηλεύεται τις τελευταίες 5 ημέρες. Οι γιατροί τον παρακολουθούν καθώς ο πυρετός δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.

«Ευτυχώς είναι νέος, δεν έχει υποκείμενο νόσημα. Αυτήν την στιγμή η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ελεγχόμενη».

Ο ΕΟΔΥ μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κατέγραψε 42 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, με τα 9 να έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλία εξαιτίας των μολυσμένων νερών.