ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το «γαλάζιο σχέδιο» για τις Περιφέρειες - «Στοίχημα» Θεσσαλία, Πελοπόννησος

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το «γαλάζιο σχέδιο» για τις Περιφέρειες - «Στοίχημα» Θεσσαλία, Πελοπόννησος

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εκλογικό... πυρετό 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει «σημαδέψει» συγκεκριμένες Περιφέρειες ώστε να εδραιώσει το «γαλάζιο» χρώμα στον χάρτη.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς είναι τα «πολυτιμότερα» έπαθλα για κάθε παράταξη, ωστόσο η Πειραιώς έχει επικεντρωθεί και πέρα από αυτά τα τρία εκλογικά σώματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν «κυκλώσει» την Πελοπόννησο , την οποία θεωρούν κομβικής σημασίας. Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια έχει στηριχτεί από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πέτρο Τατούλη, πρώην περιφερειάρχη.

Στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα αναμετρηθεί με τον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, την οποία ωστόσο φαίνεται ικανός να κερδίσει ο «εκλεκτός» της Πειραιώς.

Μεγάλο «γαλάζιο» ενδιαφέρον υπάρχει και για την Δυτική Μακεδονία όπου η εκλογή περιφερειάρχη φαίνεται ο νυν περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, αντιμετωπίζει τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Αμανατίδη.

Γεγονός που ώθησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες να πάει στην Κοζάνη και να στηρίξει εμφατικά τον κύριο Κασαπίδη, μιας και υπάρχει ο φόβος διχασμού των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία έχει απέναντι της τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας, προερχόμενο επίσης από τη ΝΔ Γιάννη Τρεπεκλή.

Αστάθμητοι παράγοντες φωτιές και πλημμύρες

Γρίφος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπάρχει ωστόσο, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού. Εκεί υπάρχει μια ακόμη «γαλάζια» κόντρα ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Παρόμοιος είναι ο γρίφος στη Θεσσαλία, με Daniel και Elias, να έχουν προκαλέσει «πονοκεφάλους» στην Πειραιώς.

Ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατίας, ωστόσο οι καταστροφές στη Θεσσαλία ίσως επηρεάσουν αρνητικά τα ποσοστά του...