ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας κάτοικος του Ισραήλ στο Newsbomb.gr: Άγχος, φόβος και ένταση - Ελπίζουμε στην επιστροφή μας

Έλληνας κάτοικος του Ισραήλ στο Newsbomb.gr: Άγχος, φόβος και ένταση - Ελπίζουμε στην επιστροφή μας
AP

Αγωνία επικρατεί για τους Έλληνες κατοίκους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην εμπόλεμη ζώνη την ώρα που εντείνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ - Ο Yoni Iatrou μόνιμος κάτοικος Ισραήλ περιέγραψε στο Newsbomb.gr την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Τελ Αβίβ

Δραματικές ώρες βιώνουν αυτή την ώρα Έλληνες κάτοικοι που βρίσκονται στο Ισραήλ. Ο αριθμός των Ελλήνων που θέλουν να εγκαταλείψουν το εμπόλεμο Ισραήλ ξεπερνά τους 149 που είχε ανακοινώσει αρχικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Yoni Iatrou, Έλληνας κάτοικος ΙΤελ Αβίβ, μιλώνστας στο Newsbomb.gr περιγράφει τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπατριώτες μας στο Ισραήλ.

Ο τρομακτικός ήχος από τις εκρήξεις είναι κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια ενώ το συναίσθημα το φόβου για το τι θα φέρει το επόμενο λεπτό κυριαρχεί.

«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ηχούν οι σειρήνες. Εγω βρίσκομαι στο Τελ Αβίβ, εδώ είμαστε λίγο πιο ασφαλείς ωστόσο o κόσμος είναι τρομαγμένος, η κίνηση στους δρόμους είναι μειωμένη ενώ τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή», ανέφερε ο Yoni Iatrou στο Newsbomb.gr.

«Ακούμε εκρήξεις από πόλεις που είναι από το νότιο τμήμα του Ισραήλ, υπάρχει ένταση, άγχος και φόβος ότι ανα πάσα στιγμή θα ξεκινήσει κάτι ακόμα πιο σοβαρό», πρόσθεσε.

«Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει και πηγαίνουν σε απομακρυσμένες πόλεις που είναι λιγότερο στο επίκεντρο. Περιμένω ενημέρωση από την Πρεσβεία, έχω προγραμματισμένη πτήση για την Ελλάδα σήμερα και ελπίζω να πραγματοποιηθεί, είμαστε στην αναμονή», τόνισε.

Κινητοποίηση των Αρχών για την επιστροφή Ελλήνων από το εμπόλεμο Ισραήλ

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι οι τελευταίοι 90 τουρίστες από το Ισραήλ επιστρέφουν σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ενώ έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση και για τις 11 Οκτωβρίου για όσους είναι Έλληνες κάτοικοι και επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα μας όσοι Έλληνες της περιοχής το επιθυμούν.

Ειδικότερα, για σήμερα 10 Οκτωβρίου, εξασφαλίσθηκε η επιστροφή με πτήση της EL ΑL 90 συμπολιτών μας και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο επαναπατρισμός όλων των Ελλήνων επισκεπτών στην περιοχή.

Για αύριο 11 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί ειδική, ναυλωθείσα από το Υπουργείο, πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του αναφέρει «μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

Σχετικές ειδήσεις