ΕΛΛΑΔΑ

Λάζαρος Λασκαρίδης: Έκθεση «φωτιά» για το κτήριο που έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Έκθεση «φωτιά» για το κτήριο που έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Ο 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας

Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας.

Ο αντιδήμαρχος παραβρισκόταν σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν βγήκε στο μπαλκόνι, κάγκελο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τριών μέτρων και να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έδωσε σκληρή μάχη για 12 ημέρες, με τους γιατρούς να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να τον κρρατήσουν στη χωή, ωστός κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και υπέκυψε τελικά στα βαρύτατα τραύματά του βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, φίλους και συγγενείς.

H έκθεση επικινδυνότητας - Παραβάσεις και αυθαιρεσίες

Η εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία για σωρεία αυθαιρεσιών και πολεοδομικών παραβάσεων φέρεται να εντόπισε η Διεύθυνση Δόμησης Καλλιθέας στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, τα βασικά σημεία της έκθεσης επικίνδυνου κτίσματος αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  • Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε Βιβλιοθήκη, έγινε με εκτέλεση εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στον φέροντα οργανισμό χωρίς έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας.
  • Στο δώμα κατασκευάστηκε το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας. Η πρόσβαση στον χώρο γίνεται με αυθαίρετη μεταλλική σκάλα από τη βεράντα του Γ' ορόφου, στην οποία έγινε επέκταση κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας.
  • Στο όριο της οροφής του αυθαίρετου λεβητοστασίου στον ακάλυπτο, έγινε κατασκευή μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος, στο οποίο διαπιστώθηκαν εμφανείς ενδείξεις οξείδωσης, διάβρωσης και ανεπαρκείς συνδέσεις-συγκολλήσεις (κακοτεχνία) των στοιχείων του.
  • Στον ακάλυπτο χώρο έγινε υποβιβασμός της στάθμης (ξεμπάζωμα) μέχρι το δάπεδο του υπογείου και καθαίρεση της σκάλας οπλισμένου σκυροδέματος από το υπόγειο στο ισόγειο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στην έκθεση, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνει τις πολεοδομικές και κατασκευαστικές αυθαιρεσίες και την έλλειψη συντήρησης.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε, ακόμη και μετά την πτώση, χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος, αφού εξαιτίας των πολεοδομικών αυθαιρεσιών ο τραυματισμένος αντιδήμαρχος δεν μπόρεσε να διακομιστεί γρήγορα στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, αποκαλύπτοντας περισσότερα για το θέμα, ο δημοσιογράφος Μάνος Μεϊμαράκης, υποστήριξε στην εκπομπή, πως ο άτυχος Λάζαρος Λασκαρίδης είχε μείνει μιάμιση ώρα πεσμένος στο σημείο «γιατί οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να δέσουν τους ιμάντες στα σάπια κάγκελα του κτιρίου και να τον σηκώσουν».

Κατά τον ίδιο, έπρεπε να αναζητηθεί εναλλακτική λύση για τη μεταφορά του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διακομιδή του.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου - Κραββαρίτης: «Δεν έχω δει ποτέ θάνατο από κεταμίνη» - Η πιθανότερη εκδοχή

Θεσσαλονίκη: Ισόβια ξανά στον 41χρονο που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την φίλη του

Ηλιούπολη: Δήλωνε οδοντίατρος αλλά ήταν… οδοντοτεχνίτης - Τι καταγγέλλουν θύματά του