Φωτιά στη Δαδιά: Κραυγή αγωνίας από τους δασεργάτες - Απλήρωτοι από το 2022

Απλήρωτοι οι δασεργάτες για τις πυρκαγιές του 2022 και του 2023 στη Δαδιά, με τους ίδιους να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για τις επιχειρήσεις - Καταγγέλουν ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2006

Φωτιά στη Δαδιά: Κραυγή αγωνίας από τους δασεργάτες - Απλήρωτοι από το 2022
INTIME
1'

Απογοητευμένοι είναι οι δασεργάτες στη Δαδιά καθώς παραμένουν για δεύτερη χρονιά απλήρωτοι ενώ έδιναν μέρα - νύχτα μάχη με τις φλόγες τόσο το 2022 όσο και το 2023.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην κάμερα του Alpha, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει να τους πληρώσει εδώ και αρκετό καιρό και όλα τα έξοδα στις πυρκαγιές που σημάδεψαν τα καλοκαίρια των δύο τελευταίων ετώ... ήταν από την τσέπη τους.

Το μόνο που έχουν να πουν είναι: «Περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε».

Ο πρόεδρος Συνεταιρισμού Δαδιάς, Βαγγέλης Μπινέκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν τα έχουμε πληρωθεί ούτε αυτά τα μεροκάματα του 2023, μπορεί να έχουμε 30 μεροκάματα 40 δηλαδή όλοι οι συνέταιροι μαζί. Τα ξύλα που κάηκαν το 2022 και το 2023 είναι γύρω στα 200.000 για τον συνεταιρισμό της Δαδιάς»

Δυστυχώς εκτός από το θέμα των πληρωμών υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με τη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι αποδεκατισμένες εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι περιμένουν από το 2019 να προχωρήσουν οι προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί.

Αποκαρδιωτικό είναι το γεγονός ότι έχει να προσληφθεί άτομο στη δασική υπηρεσία του Έβρου από το 2006 με τον νεότερο υπάλληλο να ξεπερνάει τα 50 έτη, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δασών Έβρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή