ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Περισσότερο έτοιμοι απέναντι στην Κλιματική Κρίση

Άδωνις Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Περισσότερο έτοιμοι απέναντι στην Κλιματική Κρίση
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Newsbomb.gr στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε διεθνή ημερίδα για την κλιματική αλλαγή με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη διεθνή ημερίδα, με τίτλο: «Consultative Leadership Meeting» που οργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τα τεράστια κοινωνικά θέματα που έχουν ανακύψει εκ των οποίων πολλά σχετίζονται με τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, διοργάνωσε.

Στην ημερίδα συμμετείχε μεταξύ άλλων συμμετείχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε το κίνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραμένει επίκαιρο και χρήσιμο. Είμαι περήφανος που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από μία μακρά περίοδο παρακμής περνώντας στην ηγεσία του κυρίου Αντώνη Αυγερινού κατάφερε να αναγεννηθεί και να καταστεί πρωταγωνιστής με μεγάλη παρουσία δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας», δήλωσε αρχικά ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Άδωνις Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: «Η ανάπτυξη που υπηρετούμε όλοι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ερώτημα «αν έχει έρθει ποτέ αντιμέτωπος με το να ακυρώσει ένα έργο η μία επένδυση η οποία θα αποδεικνυόταν κλιματικά επιζήμια για την χώρα» απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής όχι διότι κανείς δεν σκέφτεται να κάνει οποιαδήποτε επένδυση αν κλιματικά είναι επιζήμια. Η ανάπτυξη που υπηρετούμε όλοι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι η ανάπτυξη που έρχεται σε συνεργασία με το περιβάλλον και σε συνεργασία με αυτό, τα λάθη που έκανε η ανθρωπότητα τον περασμένο αιώνα δεν μπορεί να τα επαναλάβει. Μέσα σε αυτό τον κύκλο της βιώσιμης ανάπτυξης η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες».

Άδωνις Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: «Θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι για έκτακτες καταστάσεις»

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το «αν θα είμαστε πιο έτοιμοι του χρόνου να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις με πυρκαγιές και πλημμύρες» είπε: «Έτοιμοι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε, πιο έτοιμοι πιθανόν. Η φύση είναι ισχυρότεροι του ανθρώπου. Το θέμα είναι μπορούμε να είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ότι ήμασταν φέτος; Ναι θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ότι ήμασταν φέτος. Η κλιματική κρίση δημιουργεί πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ότι τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις