ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Καιρίδης στο Newsbomb.gr: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται - Άψογη διαχείριση ασύλου

Το Newsbomb.gr στη διεθνή ημερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την κλιματική αλλαγή
Eurokinissi

Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε διεθνή ημερίδα για την κλιματική αλλαγή με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη διεθνή ημερίδα, με τίτλο: «Consultative Leadership Meeting» που οργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τα τεράστια κοινωνικά θέματα που έχουν ανακύψει εκ των οποίων πολλά σχετίζονται με τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, διοργάνωσε.

Στην ημερίδα συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρης Καιρίδης.

«Δηλώνω την αυτονόητη στήριξη μου σε έναν παγκόσμιο θεσμό που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες δίπλα σε κάθε αναξιοπαθούντα όπου γης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε περίοδο αναγέννησης μετά την ταλαιπωρία που πέρασε στο παρελθόν. Είναι πάντα δίπλα μας και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε μία στενή συνεργασία να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Σήμερα βλέπουμε τις εικόνες του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα και οπουδήποτε υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρόβλημα είναι “παρών”. Χαίρομαι που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται μπροστά στο διεθνές κίνημα», είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας,
Δημήτρης Καιρίδης, στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Σε ερώτηση για το πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ήδη αυξημένες μεταναστευτικές ροές που αναμένεται να ενταθούν με τον πόλεμο στη Γάζα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, απάντησε: Σίγουρα είμαστε πιο έτοιμοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το αποδείξαμε αυτό και με την αύξηση που είχαμε το καλοκαίρι. Η Ελλάδα έχει ένα οργανωμένο σύστημα πρώτης υποδοχής και μία άψογη διαδικασία ασύλου πολύ γρήγορη, αποτελεσματική και αξιόπιστη προκειμένου να διαχειρίζεται με ασφάλεια τις ροές και το πρόβλημα. Είναι ένας διαρκής αγώνας, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, συντονισμός, διπλωματική δουλειά. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής συζήτησης. Σήμερα η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες και η φωνή της ακούγεται. Η χώρα τα έχει καταφέρει παρά τις δυσκολίες της γεωγραφίας, έχουμε καλύτερες επιδόσεις».