ΕΛΛΑΔΑ

Ιμάντ Ζέιν: Ποιος ήταν ο εφοπλιστής που αυτοκτόνησε στη Βούλα

Ιμάντ Ζέιν

Ο 63χρονος Ιμάντ Ζέιν δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα και έμενε μόνιμα στη Βούλα - Το χρονικό της αυτοκτονίας του 

Ο 63χρονος Ελληνοσύρος εφοπλιστής, Ιμάντ Ζέιν, ήταν αυτός που αυτοκτόνησε στο υπόγειο της μονοκατοικίας του στη Βούλα. Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα περί τις 15:30 είχε στείλει ένα μήνυμα στο κινητό της συζύγου του, με το οποίο της ζητούσε να τον συγχωρέσει.

Έτσι, μόλις έστειλε το μήνυμα αυτό, έβαλε τέλος στη ζωή του. Εκείνη που βρισκόταν στο σπίτι άκουσε τον πυροβολισμό και «πάγωσε». Ο φρουρός, που υπήρχε επίσης στο χώρο έσπευσε να δει τι συνέβη στον 63χρονο εφοπλιστή.

Η εικόνα που αντίκρισε μόλις κατέβηκε στο υπόγειο, ήταν ο 63χρονος Ελληνοσύρος εφοπλιστής Ιμάντ Ζέιν να κείτεται νεκρός, αφού είχε στρέψει την καραμπίνα στον θώρακά του. «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα. Συγχώρεσέ με γι' αυτό που θα κάνω», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε στο μήνυμά του και κανείς δεν μπορούσε να τον προλάβει.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και την έρευνα «ο θανών, βρέθηκε σε ύπτια θέση, φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, ενώ πλησίον του βρέθηκε το υπ’ αριθμόν Υ194174Τ- κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) μάρκας Beneli M4, το οποίο κατείχε νόμιμα καθώς και ένας κάλυκας φυσιγγίου κυνηγετικού όπλου. Από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε πλησίον του, στις 15:34 ώρα της 2/11/2023, στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου που βρισκόταν στον 1ο όροφο της κατοικίας τους, μήνυμα SMS υποδηλωτικό αυτοχειρίας».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται «Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην βίλα της οδού Βασιλέως Γεωργίου, ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο, ενώ αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τράβηξε φωτογραφίες από το υπόγειο γυμναστήριο. Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν και δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι διενήργησαν την νεκροψία και σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή. Από την έρευνα – αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και προανακριση, διενεργείται απο το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας.»

Ο Ιμάντ Ζέιν μαζί με την πρώην σύζυγό του Λούλου και τον αδελφό του Ριάντ Ζέιν και τη δική του γυναίκα Ράνα, κατείχαν από κοινού την γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία «Νaftomar Shipping and Τrading Co», που επικεντρώνεται στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατέχοντας συνολικά 21 πλοία. Έχοντας καταγωγή από τη Συρία, τον Λίβανο και ρίζες από την Ελλάδα, η οικογένεια Ζέιν γιγάντωσε την επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1972 στον Λίβανο και μεταφέρθηκε το 1991 στη χώρα μας.

Όπως τονίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η Naftomar πραγματοποίησε την πρώτη της συναλλαγή το 1976 και σύντομα εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου, γεγονός που οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά. Σχεδόν ταυτόχρονα, άνοιξε επίσης ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο Παρίσι με την επωνυμία Chemigaz S.A.R.L. Προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου, ενώ πρωτοστάτησε στη μεταφορά αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή, πετυχαίνοντας να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην εμπορία πετροχημικών αερίων συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4 Όλα πήγαιναν πρίμα για την εταιρεία και τους μετόχους του που έβλεπαν τα εισοδήματα να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Αξέχαστα έχουν μείνει και τα πριβέ πάρτι μασκέ που είχε κάνει ο Ιμάντ Ζέιν δίπλα στη θάλασσα. Ένα απ’ αυτά είχε ως θέμα το Bollywood και έδωσαν το «παρών» πάνω από 200 άτομα της αθηναϊκής κοσμικής κοινωνίας.