ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας - Καλύτερη η εικόνα

Φωτιά στην Κάρυστο: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας - Καλύτερη η εικόνα
eviaonline

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Κάρυστο. Με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση είναι καλύτερη αφού υπάρχει μόνο ένα μέτωπο ενώ ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού και δύο αεροσκάφη.

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάρυστο, με την πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί και να καίει στη δασική περιοχή ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δυστυχώς από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν ζώα, ενώ κάηκε ολοσχερώς μια κτηνοτροφική εγκατάσταση και μια μάντρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει είναι στο Καλαμάκι, βορειοανατολικά της πυρκαγιάς όπου επιχειρούν οι δυνάμεις για κατάσβεση με τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

O αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου: «Το μέτωπο πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».