ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Μωρό «αγνώστων γονέων» πουλήθηκε σε γυναίκα από την Αυστραλία

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Μωρό «αγνώστων γονέων» πουλήθηκε σε γυναίκα από την Αυστραλία

Χανιά: Το μωρό χαίρει άκρας υγείας και βρίσκεται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου

Στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού νοσοκομείου Χανίων βρίσκεται ένα βρέφος και δέχεται την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα που γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες από παρένθετη μητέρα η οποία ήταν μπλεγμένη στα κύκλωμα εμπορίας βρεφών που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, πρόκειται για μία υπόθεση «δύσκολη» νομικά αφού τα μωράκι θα «ταλαιπωρηθεί» καθώς η εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Αυτό συμβαίνει διότι το μωρό προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου (πιθανώς από δωρεά ωαρίου) και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος και στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την παρένθετη μητέρα που συνεργάζονταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το εν λόγω μωρό που γεννήθηκε στα Χανιά, υπάρχει ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία μάλιστα έχει πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στους εκπροσώπους του κυκλώματος εμπορίας βρεφών. Μάλιστα, η γυναίκα έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν ώστε μετά τη γέννηση, να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «εις γνώσιν» του Εισαγγελέως, όπως και άλλες υποθέσεις που άπτονται με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Εκείνο δε που επίσης είναι εμφανές είναι ότι οι περιπτώσεις που γίνονται γνωστές έχουν διαφορετικές παραμέτρους, διαφορετικές εκδοχές και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης, ανάλογα φυσικά την περίσταση και την πελατειακή σχέση του κυκλώματος με τους υποψήφιους γονείς.

Σε κάθε περίπτωση, στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Οι περιπτώσεις ωστόσο είναι πολλές και θα κριθούν στις αίθουσες δικαστηρίων, όπως δικαστικά θα κριθεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους προσωρινά κρατούμενους επικεφαλής του κυκλώματος, η δίκη των οποίων αναμένεται να γίνει εντός του νέου έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στον Βόλο: Νεκρό βρέφος 3 μηνών – Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Τρομάζει η βία ανηλίκων στην Κηφισιά: «Μου έχωσαν μαχαιριές, φοβάσαι να πεις τι ομάδα είσαι» (vid)

Πάτρα: Φοιτήτρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια – Αστυνομικοί της έσωσαν τη ζωή