ΕΛΛΑΔΑ

Σάκης Αρναούτογλου για βόρειο Σέλας: Η εξήγηση για το σπάνιο φαινόμενο - Έχει ξαναεμφανιστεί

Σάκης Αρναούτογλου για βόρειο Σέλας: Η εξήγηση για το σπάνιο φαινόμενο - Έχει ξαναεμφανιστεί
Facebook

«Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του», εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος τη νύχτα της Κυριακής όταν εμφανίστηκε το βόρειο Σέλας, σε ένα εντυπωσιακό, σπάνιο φαινόμενο στη βόρεια Ελλάδα.

Με ανάρτηση στο Facebook ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί την εμφάνιση του φαινομένου και θυμίζει ότι έχει κάνει την εμφανισή του ακόμα δύο φορές στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια και μάλιστα ακόμα πιο νότια.

«Κατά τη μαγνητική καταιγίδα της 20ης Νοεμβρίου του 2003, εμφανίστηκε ακόμα και στην Αθήνα (φωτογραφία δεξιά από τον κ. Αντώνη Αγιομαμίτη), και το 2010 μετά από έντονη ηλιακή δραστηριότητα εμφανίστηκε και πάλι στη βόρεια Ελλάδα», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου και συμπληρώνει:

«Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του!

Οι ακτίνες του που βορείου σέλαος που βλέπουμε εμείς στη γη βρίσκονται μεταξύ 90 και 130 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος! Το επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι το λευκό ενώ το κόκκινο φαίνεται στο χαμηλότερο άκρο των κάθετων ακτίνων, το κίτρινο και το πράσινο εμφανίζονται στο ανώτερο άκρο!».