ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ένα κομμάτι της Έμμας ζει» - Τι είπε η μητέρα της για τη δίκη και τη δωρεά οργάνων

Θεσσαλονίκη: «Ένα κομμάτι της Έμμας ζει» - Τι είπε η μητέρα της για τη δίκη και τη δωρεά οργάνων

Οι γονείς της βρέθηκαν στο δικαστήριο για να ζητήσουν τη τιμωρία του ανθρώπου που χτύπησε και άφησε αβοήθητη την 21χρονη Έμμα

 

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα με την παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη, ξημερώματα 22 Νοεμβρίου 2022 στην Εγνατία, στο ύψο της Καμάρας.

Στο εδώλιο ο 27χρονος οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε την κοπέλα και είναι προσωρινά κρατούμενος.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε η μητέρα της κοπέλας για την έναρξη της δίκης αλλά και την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της αδικοχαμένης Έμμας.

«Ένα κομμάτι της Έμμας ζει», δήλωσε η μητέρα της, συμπληρώνοντας ότι είναι «ευτυχής που ξεκινάει η δίκη» για το τροχαίο δυστύχημα που αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της, έδωσε όμως ζωή στους λήπτες των οργάνων της.

Να σημειώσουμε πως η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει εχθές, αλλά η πλευρά του 27χρονου κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα αναβολής, λόγω υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής του σε ανώτερα δικαστήρια. Το αίτημα απορρίφθηκε, με ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. «Η υπόθεση αυτή θα γίνει» ανέφερε η προεδρεύουσα του δικαστηρίου και ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να διοριστεί άλλος συνήγορος.

«Ένας χρόνος χωρίς την Έμμα είναι εφιάλτης»

Σήμερα Τετάρτη οι γονείς της βρέθηκαν στο δικαστήριο για να ζητήσουν την τιμωρία του ανθρώπου που χτύπησε και άφησε αβοήθητο του παιδί τους.

«Δεν ισιώνεις από αυτό το πράγμα. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να στο φέρει πίσω. Πρέπει όμως να τιμωρηθεί αυτός για το κακό που έχει κάνει και αυστηρά για παραδειγματισμό», είπε ο πατέρας της Έμμας.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας δήλωσε, «Ένας χρόνος χωρίς την Έμμα είναι εφιάλτης. Είναι σαν να ζούμε μια ταινία θρίλερ που δεν έχει τέλος».

Ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την Έμμα έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και μάλιστα με αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό του. Τον βαραίνουν οι κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια.

Παρά το γεγονός ότι από τον δικηγόρο του ζητήθηκε αναβολή, οι δικαστές αποφάσισαν την έναρξή της σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.