ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια ημέρα διαβήτη: Το Newsbomb.gr στη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σύνταγμα

Παγκόσμια ημέρα διαβήτη: Το Newsbomb.gr στη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σύνταγμα
Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη δράση του Ε.Ε.Σ. η οποία έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου πραγματοποίησε μεγάλη δράση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη δράση του Ε.Ε.Σ. η οποία έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ, βρισκόταν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, πλησίον της εισόδου του Μετρό.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου στους πολίτες καθώς και αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του.

Dr. Αντώνιος Αυγερινός: «Σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr ανέφερε: «Σήμερα είναι άλλη μία ιδιαίτερα σημαντική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη».

«Παράλληλα τονίζεται η μεγάλη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε και να καταλάβουν οι συμπολίτες οι οποίοι υποφέρουν από σακ διαβήτη ότι μπορούν να έχουν μία απόλυτα φυσιολογική ζωή αν δώσουν ιδιαίτερη σημασία στους παράγοντες κινδύνου οι οποίοι επηρεάζουν την ασθένεια», πρόσθεσε.

Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Τομέα Υγείας ΕΕΣ: «Σκοπός μας να προλάβουμε τις επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη»

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαβήτη έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικότερου πληθυσμού τόσο στην Αθήνα όσο και στα περιφερειακά τμήματα για ένα νόσημα το οποίο παρουσιάζει αυξητική τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία», είπε η Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Τομέα Υγείας ΕΕΣ, Αλίνα Παπαδοπουλου στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ με σκοπό να ενημερώσουμε για την αξία της πρόληψης, της έγκυρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη με σκοπό να προλάβουμε τις επιπλοκές του και να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

Ένας στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη χωρίς να το ξέρει

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα ένας στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη και σχεδόν οι μισοί δεν έχουν διαγνωστεί.

Ωστόσο το 80% των περιπτώσεων ΣΔ τύπου 2, μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Συνεπώς η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.

Η δράση του Ε.Ε.Σ.

1. Βιωματική εκπαίδευση στην υγιεινή και ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.

2. Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου).

3. Συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για μεταβολικά νοσήματα.

4. Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.