ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κύκλωμα εργατών μάζεψε… «κατά λάθος» πάνω από 10 τόνους ελιές

Πάτρα: Κύκλωμα εργατών μάζεψε… «κατά λάθος» πάνω από 10 τόνους ελιές

Νέο περιστατικό κλοπής – «μαμούθ» ελαιόκαρπου.

Με την τιμή του ελαιόλαδου να παραμένει στα…ύψη, αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών της –μειωμένης σε σύγκριση με περασμένα έτη– σοδειάς σε χωράφια και ελαιοτριβεία.

Στην Πάτρα, εξαρθρώθηκε οκταμελές «συνεργείο» αποτελούμενο από Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι μάζεψαν 10 τόνους και 500 κιλά ελαιοκάρπου από χωράφια στον Άγιο Στέφανο στη ΒΙΠΕ Πατρών, ποσότητα την οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε δύο ελαιοτριβεία και αφού «έβγαλαν» το λάδι, πώλησαν μέρος αυτού, αξίας 10.840 ευρώ.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ένας εργάτης, ύστερα από καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας και ακολούθως, εντοπίσθηκαν ο «αρχηγός» και ένας συνεργός του, σύμφωνα με το pelop.gr.

Οι δύο συλληφθέντες, Έλληνες στην καταγωγή, οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετείχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο μάζεμα των ελιών, φέρεται να υποστήριξαν πως αν και γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε παράνομη δραστηριότητα, «πήγαιναν για το μεροκάματο», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι «έγινε συγκομιδή από λάθος», ισχυριζόμενος πως και εκείνος «έπεσε» θύμα παγίδας τρίτου προσώπου κατ’ εντολή του οποίου πήγε να μαζέψει τις ελιές. Για την υπόθεση αναζητούνται τουλάχιστον πέντε άτομα, υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σε αστυνομική έρευνα στα ελαιοτριβεία σε Ελαιοχώρι και Χαϊκάλι κατασχέθηκαν συνολικά 652 λίτρα ελαιόλαδου και 800 κιλά ελαιοκάρπου. Οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο άνθρωπος που γνώριζαν και συνεργάζονταν, τούς είχε παραδώσει προς επεξεργασία προϊόν κλοπής.

Ο 35χρονος και οι συνεργοί του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών και τη Δευτέρα (20/11) θα απολογηθούν, με τη σχηματισθείσα δικογραφία εις βάρος τους, για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι έρευνες συνεχίζονται με την αξιοποίηση πληροφοριών πως ο 35χρονος έχει «βάλει χέρι» και σε άλλα χωράφια.

Σχετικές ειδήσεις