ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Διπλό ουράνιο τόξο «στεφάνωσε» τον ουρανό του Ηρακλείου

Κρήτη: Διπλό ουράνιο τόξο «στεφάνωσε» τον ουρανό του Ηρακλείου

Το φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής, και οπωσδήποτε αποζημιώνει όλους όσοι παρατηρούν την ομορφιά του

Ένα διπλό ουράνιο τόξο «στεφάνωσε» το απόγευμα της Κυριακής τον ουρανό πάνω από το Ηράκλειο χαρίζοντας ένα όμορφο θέαμα σε όλους όσους σήκωσαν το βλέμμα τους για να το δουν, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Η πρώτη χειμωνιάτικη μέρα στην Κρήτη κατά την οποίο η θερμοκρασία στο νησί κατέγραψε αισθητή πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα 24ωρα, έκανε την αποχώρησή της με ένα διπλό ουράνιο τόξο, ένα φαινόμενο που δεν γίνεται αντιληπτό ιδιαίτερα συχνά.

Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο ο ουράνιος θόλος λειτουργεί σαν καθρέπτης και πάνω του αντανακλάται το πρωτεύον ουράνιο τόξο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, τα χρώματα της ίριδας στο εξωτερικό και δευτερεύον - όπως αποκαλείται - ουράνιο τόξο είναι αντεστραμμένα.

Συνήθως, στις περιπτώσεις αυτές, τα χρώματα του πρωτεύοντος ουράνιου τόξου είναι πιο ζωηρά και του δευτερεύοντος που είναι πάντα το εξωτερικό είναι περισσότερο. Το φαινόμενο έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής, και οπωσδήποτε αποζημιώνει όλους όσοι παρατηρούν την ομορφιά του.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό - Κίνηση στην κάθοδο (Δείτε χάρτη)

Παράνοια στο Ρέθυμνο: Έσκαψαν για νέα έργα τον δρόμο που ασφαλτόστρωσαν πριν τρεις ημέρες

Σοβαρό τροχαίο στη Φθιώτιδα: Όχημα έφερε τούμπες στα χωράφια – Απεγκλωβίστηκε τραυματίας ο οδηγός