ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Οι κατηγορούμενοι «πότισαν» με ναρκωτικά την 16χρονη και την εγκατέλειψαν λιπόθυμη

Βύρωνας: Οι κατηγορούμενοι «πότισαν» με ναρκωτικά την 16χρονη και την εγκατέλειψαν λιπόθυμη

Βύρωνας: Νέες μαρτυρίες για το 16 ετών κορίτσι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της η 16χρονη η οποία βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, όπου κατέληξε έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η ανήλικη βρέθηκ μαζί με μία φίλη της στο σπίτι ενός 17χρονου στην περιοχή του Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες,όπως το «σίσα» που είναι γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών».

Η μητέρα της φίλης της 16χρονης μίλησε στον Alpha για το μοιραίο βράδυ της 5ης Νοεμβρίου και όπως είπε οι έξι κατηγορούμενοι αφήσαν αναίσθητη τη 16χρονη και τράπηκαν σε φυγή, με την κόρη της να απραμένει στο πλευρό της

«Πήγε η κόρη μου να μιλήσει στη 16χρονη αλλά δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Τα μάτια της ήταν ανοιχτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη. Πήραν τηλέφωνο το ασθενοφό και τα παιδιά που ήταν εκεί τράπηκαν σε φυγή λέγοντας ''έρχεται η αστυνομία'' με αποτέλεσμα να αφήσουν την κόρη μου μόνη της, η οποία βλέποντας αυτή τη σοκαριστική εικόνα με την 16χρονη έπαθε κρίση πανικού».

Όπως είπε η μητέρα της ανήλικης γνώρισε έναν εκ των 17χρονων και υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Η κόρη μου τον έφερε για να τον γνωρίσω. Τπήρξαν πράγματα που δεν μου αρέσαν πάνω του και προσπάθησα με κάθε τρόπο να την αποτρέψω να πάει εκεί. Φαινόταν σαν κάτι να είχε πάρει. Εκείνος έλεγε ότι θα δουν ταινία»

Στη συνέχεια αναφερόμενη στη 16χρονη, είπε ότι ήταν καλό κορίτσι αλλά μπλεγμένο:

«Η κόρη μου είδε την 16χρονη τυχαία, δεν ήξερε ότι θα είναι εκεί. Ήξερα ότι κάνει χρήση ουσιών. Μου το είχε πει και η κόρη μου. Πρώτη φορά βγήκε η κόρη μου με αυτή την παρεά. Ήταν καλό κορίτσι αλλά μπλεγμένο, δεν μου μιλούσε πολύ για τις φίλες της».

«Άφησαν την 16χρονη ετοιμοθάνατη κι έφυγαν»

Aπό την πλευρά του ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε πως οι έξι κατηγορούμενοι άφησαν την 16χρονη ετοιμοθάνατη: «Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα πανέμορφο 16χρονο κοριτσάκι το οποίο χαροπαλεύει επειδή έξι αλήτες, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι 17χρονοι, έμποροι και χρήστες μαζί, την πότισαν με υγρά μπαταρίας και με χλωρίνη. Με αυτά τα συστατικά φτιάχνεται το σίσα. Την άφησαν ετοιμοθάνατη, την παράτησαν και έφυγαν. Όλοι προσευχόμαστε να μην χάσει τη ζωή του το παιδί διότι αν χάσει τη ζωή του θα πάνε όλοι για δολοφονία».