ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού από τον δράκο - «Τους είδα να παλεύουν»

Εξάρχεια: Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού από τον δράκο - «Τους είδα να παλεύουν»

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού της 29χρονης γυναίκας από το «δράκο» των Εξαρχείων

Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα από τα χέρια του «δράκου» των Εξαρχείων. Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20/11).

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συριακής καταγωγής συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικούς κατόπιν αναζητήσεων.

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για “βοήθεια” και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», ανέφερε αρχικά ο κ. Φώτης Τασόπουλος.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα ο 23χρονος «δράκος» είχε επιτεθεί και σε βάρος μιας άλλης γυναίκας, μίας 27χρονης δικηγόρου.

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…», σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος ενώ όπως τόνισε πρόλαβε να δει τα χαρακτηριστικά του δράστη τα οποία και έδωσε στην αστυνομία.

Όσον αφορά για την κατάσταση του θύματος της επίθεση ο κ. Τατσόπουλος τόνισε ότι ήταν σοκαρισμένη και εξήγησε: «Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές».

«Πήγε να με βιάσει έλεγε και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος για το τι του είπε το θύμα της επίθεσης όταν πήγε κοντά του.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Εξετάζεται σύνδεση του «Δράκου των Εξαρχείων» με σεξουαλική επίθεση και στη Γλυφάδα

Συνολικά έχει επιτεθεί σε 5 γυναίκες ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε μια ακόμα σεξουαλική επίθεση η οποία σημειώθηκε τον Οκτώβριο στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορεί του newsbomb, τον συνέλαβαν άνδρες της Υποδ. Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κάνιγγος. Είχαν τη φωτογραφία του στα χέρια τους και την αναζητούσαν σε κάθε στενό της περιοχής.

Η κομβική κατάθεση της 5ης καταγγέλλουσας και η αναγνώριση

Κομβική ήταν η κατάθεση της 5ης καταγγέλλουσας η οποία μένει δίπλα στα Εξάρχεια, στου Γκύζη. Η νεαρή περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε. Όταν εκείνοι της έδειξαν φωτογραφία του, τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Ανάμεσα στα θύματα του «δράκου» είναι κι ένα κορίτσι μόλις 13 ετών, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της στην καρδιά των Εξαρχείων, μέρα - μεσημέρι.

Ο 23χρονος «χτυπούσε» ανά 2 μέρες και κινούνταν κυρίως στα Εξάρχεια. Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ζούσε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους.

Είχα συλληφθεί ξανά πριν τέσσερις μέρες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 23χρονος είχε συλληφθεί ξανά πριν 4 μέρες από την ασφάλεια Ακρόπολης για το ίδιο αδίκημα.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του δράκου – Το ποινικό παρελθόν και η 5η καταγγέλλουσα

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Πώς συνέλαβαν τον «Δράκο των Εξαρχείων» - Η δράση του στα νότια προάστια

Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων»