ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Οι σοκαριστικοί διάλογοι για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά

Βύρωνας: Οι σοκαριστικοί διάλογοι για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά

Τη στιγμή που η 16χρονη ήταν αναίσθητη στο σπίτι του Βύρωνα, έχοντας κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών που της είχαν δώσει οι ναρκέμποροι, οι φίλοι της κοπέλας θεωρούσαν ότι εκείνοι είχε απλά χτυπήσει.

Αναζητούσε διέξοδο και τελικά βρήκε τον θάνατο η 16χρονη που «έσβησε» έπειτα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και κοκτέιλ φαρμάκων από ναρκέμπορους στον Βύρωνα.

Δύο από τους ναρκέμπορους μπήκαν στη φυλακή ενώ η μητέρα ενός από τους πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση, μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τι της είπε ο γιος της για το μοιραίο βράδυ που η 16χρονη έπεσε σε κώμα στον Βύρωνα και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

«Το δικό μου παιδί πήγε εκεί για ένα τέταρτο κι έφυγε. Δυστυχώς από μια λάθος κατάσταση, μάλλον πάνω στον πανικό, ενεπλάκη το δικό μου παιδί. Προσπαθούμε να συνέλθουμε. Δεν την είδε εκείνος να κάνει χρήση. Την είδε όταν πήγε εκεί, ήταν καλά. Τώρα αν είχε κάνει, τι δεν είχε κάνει αυτό δε μου το είπε. Δεν είδε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Διάλογοι – σοκ το μοιραίο βράδυ στον Βύρωνα

Τη στιγμή που η 16χρονη ήταν αναίσθητη στο σπίτι του Βύρωνα, έχοντας κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών που της είχαν δώσει οι ναρκέμποροι, οι φίλοι της κοπέλας θεωρούσαν ότι εκείνοι είχε απλά χτυπήσει.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι που ακολούθησαν:

- Έτρεχε πολύ αίμα;
- Ναι.
- Μόνο από τη μύτη;
- Ναι, μ…
- Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κάνα έπιπλο, λιποθύμησε κι απλά έτρεξε πάρα πολύ αίμα.
- Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε.

Η 16χρονη προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δίχτυα του κυκλώματος, με την οικογένειά της να προσπαθεί, όμως το κύκλωμα ναρκωτικών δεν την άφηνε να ξεφύγει.

«Ψάχνουνε και για άλλα άτομα, ψάχνουν για το τρίτο άτομο που ήταν εκεί το πρωί και μπερδεύτηκε η κατάσταση και μπλέξαν το δικό μου το παιδί. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση», ανέφερε η μητέρα ενός από τους 5 εμπλεκόμενους.

Η σίσα που είχε πάρει η 16χρονη σε συνδυασμό με άλλα χάπια μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.

«Είναι μια ουσία επικίνδυνη, γιατί έχει μια έντονη δραστική ικανότητα, λειτουργεί στο ντοπαμινικό σύστημα με τέσσερις φορές πιο έντονη δράση από την κοκαΐνη. Για να συναντηθεί κανείς με το σίσα πρέπει να έχει διανύσει μια πολύ σημαντική πορεία μέχρι να καταλήξει εκεί», τόνισε ο υπευθ. τομέα έρευνας ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Παπαναστασάτος.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την χρήση και διακίνηση ναρκωτικών από ανήλικους είναι αποκαρδιωτικά. Ήδη το πρώτο οκτάμηνο του 2023 έχουν συλληφθεί τόσα άτομα όσα ολόκληρο το 2021.

«Ανέπνεε με δυσκολία»

«Λάβαμε κλήση στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου, για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς», αποκάλυψε ένας εκ των διασωστών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Οι διασώστες έφθασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά αργότερα και εκεί, αντίκρισαν τη 16χρονη να κάθεται στο καναπέ, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία, όπως κατέθεσαν ενώπιον των αστυνομικών αρχών, ενώ είχαν διαπιστώσει ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, χαμηλές σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Σχετικές ειδήσεις