ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Το κοκτέιλ ναρκωτικών που πήρε η 16χρονη - Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των φίλων της

Βύρωνας: Το κοκτέιλ ναρκωτικών που πήρε η 16χρονη  - Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των φίλων της

Βύρωνας: Οι περιγραφές, τα μηνύματα των φίλων της και η κατάθεση της μητέρας της 16χρονης

Νεκρή βρέθηκε η 16χρονη που νοσηλευόταν επί 16 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, που της χορηγήθηκε σε εγκαταλελειμένη μονοκατοικία στον Βύρωνα.

Η ανήλικη «Μαρκ», όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τετάρτης στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη το προηγούμενο διάστημα.

Την αναβαθμισμένη κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης αντιμετωπίζουν τα μέλη της συμμορίας που προμήθευσαν με τις ναρκωτικές ουσίες την άτυχη κοπέλα. Πρόκειται για τον 21χρονο «Γιέγο», τον 18χρονο «Lori», από την Αλβανία και τον 18χρονο «Βασίλη» ή «Αλβανό».

Οι γόνεις της 16χρονης προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την απεμπλέξουν από το κύκλωμα των ναρκέμπορων αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Αντιθέτως τα μέλη της σπείρας συμβούλευαν την ανήλικη για το πώς θα μιλήσει στη μητέρα της. Μάλιστα, δεν την άφησαν παρά τη θέληση της να επιστρέψει στο σπίτι της, μετατρέποντας την σε ένα πειραματόζωό τους.

Η θανατηφόρα δόση

Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, η 16χρονη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα πήγαν σε διαμέρισμα στον Βύρωνα. Όλο το βραδύ έκαναν χρήση ουσιών με αποτέλεσμα το πρωί να την βρει η φίλη της αναίσθητη και να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Όπως είχε δηλώσει η μητέρα της φίλης της, οι κατηγορούμενοι αφήσαν αναίσθητη τη 16χρονη και τράπηκαν σε φυγή, με την κόρη της να παραμένει στο πλευρό της: «Την ξυπνήσανε τα δύο άτομα, ο 17χρονος και ο άλλος ο φίλος του, της είπανε ότι κάτι έπαθε η 16χρονη, πήγε η κόρη μου, μίλησε στην 16χρονη, δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, τα μάτια της ήταν ανοικτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη», λέει μεταξύ άλλων

«Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματά της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την (κόρη) μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών», λέει η μητέρα της.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι των φίλων της

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η φίλη της 16χρονης, που βρισκόταν μαζί της όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αναφέρει σε μήνυμά της μετά τη μοιραία νύχτα: «Δεν ξέρω αν ζει καν μ….. και απλά την είδα να βγάζει αίματα και κάτι σαν υγρό από τη μύτη».

Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν σε μία από τις επικοινωνίες που καταγράφηκαν στα πλαίσια των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για τον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονταν στο διαμέρισμα του Βύρωνα το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου.

Φίλος της ανήλικης που ήταν επίσης μαζί της την ίδια νύχτα, έγραψε σε συνομιλία στο Instagram: «Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε». Σε άλλο μήνυμα έγραψε: «Και αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας. Πού να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά;».

Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος των δύο φίλων της 16χρονης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Στα μηνύματα που αντάλλαξαν αναρωτιούνται αν τα αίματα στη μύτη του κοριτσιού ήταν από κάποιο χτύπημα.

-Δεν παίζει να την χτύπησε κανείς
-Αυτό.
-Πάνω ή κάτω την είδες;
-Πάνω.
-Στο κρεβάτι;
-Στον καναπέ.
-Όλοι εκεί ήσασταν;
-Ναι, αλλά εγώ κοιμόμουν μέσα.
-Άκουσες καμιά φασαρία, τίποτα τέτοιο πριν;
-Και με ξύπνησαν και την βρήκα έτσι. Όχι.
-Ή να ήταν κανείς φρικαρισμένος.

Τέλος, ο φίλος της 16χρονης, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως η ανήλικη είχε καταναλώσει διαφορετικές επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες, αναρωτιέται: «Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κανένα έπιπλο, λιποθύμησε και απλά έτρεξε πολύ αίμα».

Σχετικές ειδήσεις