ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που έπεσε σε κώμα από τα ναρκωτικά

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
EUROKINISSI

Βύρωνας: Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Το χρονικό της τραγωδίας ολοκληρώθηκε. Η 16χρονη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών «έσβησε».

Το νεαρό κορίτσι νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρό και μάλιστα οι γιατροί, όπως σας ενημέρωσε πρώτο το Newsbomb.gr, έδωσαν υπεράνθρωπη προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή.

Η 16χρονη είχε εντοπιστεί σε κωματώδη κατάσταση σε οικία στο Βύρωνα μετά από κατανάλωση κοκτέιλ ναρκωτικών, ανάμεσα σε αυτά και η «κόκα των φτωχών» ονόματι σίσα.

Από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους στην σοκαριστική υπόθεση, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Σοκάρουν οι συνομιλίες του κυκλώματος ναρκωτικών

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος ναρκωτικών με ανήλικα «βαποράκια» και ανήλικους πελάτες, έρχονται στη δημοσιότητα.

Στο φως έρχονται και μηνύματα που αντάλλαζαν τα μέλη μεταξύ τους, όπου αναφέρονται δοσοληψίες ναρκωτικών.

«Αδερφέ μόλις σχολάσεις πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και άμα μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι ρε φιλέ αυτό», αναφέρεται σε ένα από τα μηνύματα.

Στη συνεχεία του στέλνει φωνητικά μηνύματα στα οποία λέει «τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», «όταν τα δεις πέρνα από εδώ γιατί θα κλείσει το κινητό μου και δεν έχω να φορτίσουμε».

Ακολουθούν και αλλά φωνητικά μηνύματα στα οποία ο ίδιος αναφέρει:
«Αδερφέ ούτε για μισή ωρίτσα, ένα τεταρτάκι δεν μπορείς να περάσεις; σε παρακαλώ», «να μιλήσουμε και κιόλας».

Ενώ στις 8 Νοεμβρίου ένας κατηγορούμενος λέει στον άλλον ότι θα του παραδώσει ποσότητα κάνναβης «ένα τσιγάρο».

Πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών η 16χρονη

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά.

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Το ναρκωτικό των 3 ευρώ που σκότωσε την 16χρονη

Μία δόση του Σίσα κοστίζει τρία ευρώ και μπορεί να αποβεί μοιραία. Διακινείται από άτομα που τα προμηθεύονται από περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το Μενίδι και το Ζεφύρι.

Ονομάζεται «κοκαΐνη των φτωχών», διότι –όπως λένε αστυνομικές πηγές- «όσοι δεν έχουν λεφτά για κοκαΐνη ή ηρωίνη στην Ελλάδα, καταφεύγουν στο σίσα».

Το θανατηφόρο «κοκτέιλ» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αθήνα. Η παρασκευή του απαιτεί ειδικές γνώσεις, ενώ η χρήση του μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακαριαίο θάνατο.

«Κανείς δεν ξέρει τι ήρθε πρώτο: η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ή shisha, η ναρκωτική ουσία που είναι γνωστή ως 'η κοκαΐνη των φτωχών'», ανέφερε το μακρινό 2013 ο βρετανικός Guardian.

«Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η σίσα σκοτώνει. Με 2 ευρώ ή ακόμα και λιγότερο, κατακτά την Ελλάδα, την ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της οικονομικής κατάρρευσης».

Στη βρετανική εφημερίδα έχουν μιλήσει χρήστες του ναρκωτικού, οι οποίοι περιγράφουν τις τραγικές συνέπειές του: «Σου καίει τα σωθικά, σε κάνει επιθετικό και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα τρελαθείς τελείως. Όμως είναι φθηνό και μπορείς να το βρεις εύκολα, οπότε αυτό κάνουν όλοι», λέει η Μαρία, πρώην ηρωινομανής.

Η σίσα είναι το ναρκωτικό χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης και γυρνούν στους δρόμους μέσα στη φτώχεια και την απόγνωση. Περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και από τους ίδιους τους χρήστες: πρόκειται για ένα μείγμα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης με οξέα μπαταρίας, λάδι μηχανής, σαμπουάν και αλάτι, που μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε κατάσταση παράκρουσης και άκρατης βίας.

Η σίσα «είναι δολοφόνος, όμως σε κάνει και εσένα να θέλεις να σκοτώσεις. Μπορείς να σκοτώσεις χωρίς να καταλάβεις τι έκανες... Και εξαπλώνεται γρηγορότερα από το θάνατο. Πολλοί χρήστες έχουν ήδη πεθάνει», λέει ο Κωνσταντίνος.

Σχετικές ειδήσεις