ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βύρωνας - 16χρονη: Φόβοι για μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών πίσω από τους συλληφθέντες - Τι εκτιμά η ΕΛΑΣ

Βύρωνας - 16χρονη: Φόβοι για μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών πίσω από τους συλληφθέντες - Τι εκτιμά η ΕΛΑΣ

Ένα μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της 16χρονης που πέθανε από υπερβολική δόση.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 16χρονη που νοσηλευόταν για 16 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, που της χορηγήθηκε σε εγκαταλελειμένη μονοκατοικία στον Βύρωνα.

Όπως ανέφερε φίλη της που βρισκόταν μαζί της, σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικη, της χορήγησε «σίσα», σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ ναρκωτικών.

«Είχε κάνει λινκ. Και είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λ…, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί, νομίζω λ… είχε πάρει τρακοσάρι», ανέφερε στην ψυχολόγο της ΕΛΑΣ η φίλη της 16χρονης..

Οι γόνεις του αδικοχαμένου κοριτσιού από την πλευρά τους προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την απεμπλέξουν από το κύκλωμα των ναρκέμπορων αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Αντιθέτως τα μέλη της σπείρας συμβούλευαν την ανήλικη για το πώς θα μιλήσει στη μητέρα της. Μάλιστα, δεν την άφησαν παρά τη θέληση της να επιστρέψει στο σπίτι της, μετατρέποντας την σε ένα πειραματόζωό τους.

Φόβοι για μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους μένει να φανεί αν θα αλλάξει η ποινική τους μεταχείριση μετά τον θάνατο του παιδιού, ενώ θεωρείται πιθανό να υπάρχουν άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ΜΕGA, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι μπορεί να υπάρχει ένα μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών πίσω από τους πέντε συλληφθέντες, καθώς για να παραχθεί το σίσα που χορηγήθηκε στην ανήλικη, χρειάζονται εργαστήρια.

Η θανατηφόρα δόση

Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, η 16χρονη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα πήγαν σε διαμέρισμα στον Βύρωνα. Όλο το βραδύ έκαναν χρήση ουσιών με αποτέλεσμα το πρωί να την βρει η φίλη της αναίσθητη και να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Όπως είχε δηλώσει η μητέρα της φίλης της, οι κατηγορούμενοι αφήσαν αναίσθητη τη 16χρονη και τράπηκαν σε φυγή, με την κόρη της να παραμένει στο πλευρό της: «Την ξυπνήσανε τα δύο άτομα, ο 17χρονος και ο άλλος ο φίλος του, της είπανε ότι κάτι έπαθε η 16χρονη, πήγε η κόρη μου, μίλησε στην 16χρονη, δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, τα μάτια της ήταν ανοικτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη», λέει μεταξύ άλλων

«Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματά της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την (κόρη) μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών», λέει η μητέρα της.

Το υγρό από τη μύτη, η ΚΑΡΠΑ και η εγκεφαλική βλάβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η 16χρονη διακομίστηκε με ανακοπή στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ, το κορίτσι επανήλθε αλλά ήταν με ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Τότε οι γιατροί την διασωλήνωσαν στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με όσα είπαν στου γιατρούς οι διασώστες του ΕΚΑΒ που διεκόμισαν την 16χρονη από το σπίτι του Βύρωνα στο νοσοκομείο, το κορίτσι έβγαζε ένα υγρό από το στόμα και είχε πάρα πολύ χαμηλή πίεση.

Το πρωί της Τετάρτης, ειδοποιήθηκαν οι γονείς ότι η 16χρονη κατέληξε.

Όπως ενημέρωσαν υπάρχει ακόμα και μια μικρότερη αδερφή, η οποία από αύριο θα παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Μητέρα συλληφθέντα: «Όταν είπα στον γιο μου ότι η 16χρονη πέθανε, ξέσπασε σε κλάματα»

Για τον θάνατο της 16χρονης που μίλησεκαι η μητέρα ενός εκ των νεαρών που βρίσκονταν μαζί της σε μονοκατοικία στον Βύρωνα και συνελήφθη από τις Αρχές.

Όπως λέει στον ANT1 μεταφέροντας τη θλιβερή είδηση για τη 16χρονη στον γιο της, εκείνος έβαλε τα κλάματα: «Ξέσπασε σε κλάματα. Ήταν όλο αυτό σοκαριστικό και η τελευταία εξέλιξη είναι και χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το μοιραίο βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, η μητέρα του συλληφθέντα είπε για τον γιο της: «Εκείνο το βράδυ πήγε να πάρει λίγο κάνναβη. Για ένα τέταρτο έκατσε σε αυτό το σπίτι. Δεν φταίει, δεν φταίει».

«Ήταν αυτά τα 4 άτομα, το κορίτσι, η φίλη της, τα δύο παιδιά που είναι προφυλακιστέοι και έκατσε 10 λεπτά και έφυγε», καταλήγει.