ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Εικόνες εγκατάλειψης σε κεντρικούς σταθμούς - Έχουν να γίνουν εργασίες από τους Ολυμπιακούς

ΗΣΑΠ: Εικόνες εγκατάλειψης σε κεντρικούς σταθμούς - Έχουν να γίνουν εργασίες από τους Ολυμπιακούς
GLOMEX

Εικόνες εγκατάλειψης και κινδύνου σε κεντρικούς σταθμούς του ΗΣΑΠ. Ρωγμές, στέγαστρα που στάζουν και σκουριές σε Ομόνοια, Αττική, Μοναστηράκι και Βικτώρια

Τραγική είναι η κατάσταση στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, όπου καθημερινά επιβιβάζονται χιλιάδες πολίτες. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες εγκατάλειψης σε κεντρικούς σταθμούς όπως Βικτώρια, Ομόνοια, Αττική και Μοναστηράκι, τις οποίες μεταδίδει το MEGA.

Στον σταθμό Βικτώρια και Μοναστηράκι τα στέγαστρα πάνω από τους επιβάτες είναι ετοιμόρροπα. «Η εικόνα είναι πάρα πολύ άσχημη, όχι μόνο σε αυτά που βλέπετε αλλά και σε αυτά που δεν βλέπετε», περιγράφουν οι αρμόδιοι.

Φθορές υπάρχουν και στα φώτα και τον εξαερισμό… στην Ομόνοια παντού υπάρχει σκουριά, οι σοβάδες καταρρέουν στις αποβάθρες ενώ αντιληπτά γίνονται και τα τούβλα. Σοκαριστικό είναι ότι τοποθετούνται κουβάδες μέχρι και τις ημέρες που δεν βρέχει.

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί του ΗΣΑΠ βάφτηκαν για τελευταία φορά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε πέρασαν 19 χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια βελτίωσης.

Σπασμένες είναι οι οθόνες στον σταθμό Αττική, οι οποίες εδώ και χρόνια δεν παρέχουν πληροφορίες για τα δρομολόγια ενώ χαρακτηριστικές είναι οι ρωγμές στους τοίχους, με επιβάτες και εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η εγκατάλειψη στον ΗΣΑΠ συνεχίζεται με τις εικόνες να αποδεικνύουν τους κινδύνους που εγκυμονούν σε αρκετούς σταθμούς της Αττικής.