ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Ολονύχτιες έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Ολονύχτιες έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων

Ένα νεκρός, ένας επιζών και δώδεκα αγνοούμενοι έπειτα από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Μυτιλήνης - Έρευνες μέσα στο σκοτάδι από το Λιμενικό

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους 12 ναυτικούς που εξακολουθούν να ανγοούνται μετά το ναυάγιο φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης, το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αναζήτηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων καθίσταται δύσκολη λόγω του σκότους αλλά και των καιρικών συνθηκών, παρότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο το οποίο θα φωτίζει την περιοχή ενώ έχουν δεσμευτεί επτά παραπλέοντα πλοία από τον θάλαμο έρευνας και διάσωσης αλλά κι ενός πλωτού ανοιχτής θαλάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει διασωθεί ένα Αιγύπτιος, ενώ το μεσημέρι ανασύρθηκε η σορός ενός άλλου. Στο RAPTOR με σημαία Κομόρες επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο των ερευνών:

Η δραματική περιγραφή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Newsbomb.gr

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος

«Η θάλασσα είναι ταραγμένη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο του λιμενικού. Παρά τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή το λιμενικό περνάει συνεχώς από το σημείο. Το πλοίο βυθίστηκε 4 μίλια μακριά από την Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Ερεσού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας απάντησε: «Πιστεύουμε στο θεό».

Το μοιραίο ταξίδι πλοίου που «κατάπιε» η θάλασσα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται ότι το RAPTOR , εξέπεμψε «MAYDAY» στα ανοιχτά της Μυτιλήνης πριν εξαφανιστεί.

Το RAPTOR είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις