ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Δραματική η περιγραφή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Newsbomb.gr

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Δραματική η περιγραφή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Newsbomb.gr
To φορτηγό πλοίο RAPTOR που βυθίστηκε

Συνεχίζεται το ναυτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται από το πρωί της Κυριακής στα ανοιχτά της Μυτιλήνης καθώς φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες βυθίστηκε με 14 ναυτικούς - O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στα ανοικτά της Μυτιλήνης έπειτα από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που το «κατάπιε» η θάλασσα το πρωί της Κυριακής.

Αυτή την ώρα το Λιμενικό Σώμα δίνει μάχη με τον χρόνο. Αν και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος του σκάφους αλλά και των επιβατών του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης. Στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα, εκ των οποίων λίγο μετά τις 11:30, ένας διασώθηκε σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος αλλά και στον ένα διασωθέντα.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα για τους 13 αγνοούμενους από το ναυάγιο», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε από τους άνδρες του Λιμενικού ένας ναυτικός του πλοίο. Τον βρήκαν 4,5 μίλια από την ακτή, ήταν καταβεβλημένος ενώ έχει υποθερμία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης».

«Η θάλασσα είναι ταραγμένη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο του λιμενικού. Παρά τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή το λιμενικό περνάει συνεχώς από το σημείο. Το πλοίο βυθίστηκε 4 μίλια μακριά από την Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Ερεσού», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτώμενος για το αν είναι αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας απάντησε: «Πιστεύουμε στο θεό».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί καθώς στην περιοχή επιχειρούν 8 παραπλέοντα Φ/Γ, έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού, έχουν απογειωθεί 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πλοίο (σ.σ. που μετέφερε αλάτι) με 14 ναυτικούς ξεκίνησε από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Το μοιραίο ταξίδι πλοίου που «κατάπιε» η θάλασσα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται ότι το RAPTOR , εξέπεμψε «MAYDAY» στα ανοιχτά της Μυτιλήνης πριν εξαφανιστεί.

Το RAPTOR είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το RAPTOR:

Σχετικές ειδήσεις