Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της 4χρονης Αμπιγκέιλ μετά την απελευθέρωσή της

Newsbomb

Η Αμπιγκέιλ με τη θεία της Liron, τη Δευτέρα.
Ιατρικό Κέντρο Παίδων Schneider

Η μικρή Αμερικανίδα Aμπιγκέϊλ Μορ Ίνταν είναι πλέον ελεύθερη - Έχασε και τους δύο της γονείς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου - Η πρώτη φωτογραφία της μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς

Εννέα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας Ρωσοϊσραηλινός είναι οι 14 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς και γύρισαν στην πατρίδα τους το Ισραήλ.

Μεταξύ αυτών και η μικρή Αμερικανίδα Aμπιγκέϊλ Μορ Ίνταν η οποία αφού είδε να δολοφονούνται οι γονείς της, κατάφερε να βρει καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας Μπροντέτζ. Ο αδελφός και η αδελφή της, Μάικλ και Αμάλια, γλίτωσαν αφού κρύφθηκαν σε ένα ντουλάπι.

Ο πατέρας της Ρόι Ένταν, 43 ετών, φωτορεπόρτερ, και η σύζυγός του Σμαντάρ Ένταν, 40, δολοφονήθηκαν, αλλά εκείνη δραπέτευσε στο σπίτι ενός γείτονα.

Ο 10χρονος αδερφός της και η εξάχρονη αδερφή της, που είδαν τους γονείς τους να εκτελούνται, κρύφτηκαν για 14 ώρες και επέζησαν, ενώ η μικρή Άμπιγκειλ απήχθη.

Ο αδελφός της Μάικλ έκανε ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα στον παππού του Κάρμελ ενώ ήταν παγιδευμένοι μέσα στην ντουλάπα.

«Παππού, τρομοκράτες σκότωσαν τον μπαμπά έξω από το σπίτι, σκότωσαν τη μαμά και η Άμπιγκειλ είναι μέσα. Είμαι μόνος με την Αμαλία». Κρύφτηκαν εκεί για 14 ώρες μέχρι να τους έσωσε ένας συγγενής τους και να τους οδήγησε σε ένα καταφύγιο. Η Άμπιγκεϊλ, το μικρότερο αδερφάκι, κατάφερε με κάποιο τρόπο να βρει το δρόμο για τη γειτόνισσα της. Η οικογένεια Μπρόντατς πήρε την Άμπιγκεϊλ καθώς ξεκίνησε το μακελειό. Η μητέρα, η Άγαρ, τα τρία της παιδιά και η Άμπιγκεϊλ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν απελευθερωθεί 63 από τους περίπου 240 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα μετά την απαγωγή τους, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, οι 39 αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας προσωρινής παύσης του πυρός που προβλέπει την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved