ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Στη φυλακή 65χρονος που έριχνε μπαλωθιές και έβαζε τη μουσική στο… τέρμα

Βόλος: Στη φυλακή 65χρονος που έριχνε μπαλωθιές και έβαζε τη μουσική στο… τέρμα

Φυλάκιση για τον 65χρονο άνδρα που «σήκωσε» μία ολόκληρη γειτονιά του Βόλου στο… πόδι.

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ καταδικάσθηκε ένας άνδρας ηλικίας 65 ετών από τον Βόλο, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε βάλει τη μουσική στη διαπασών και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 16:00, με τους γείτονες να ενοχλούνται από την φασαρία και να καλούν την αστυνομία. Όταν έφθασαν στο σημείο, είδαν τον άνδρα να ρίχνει δύο φορές στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα.

Τότε, τον συνέλαβαν και στον έλεγχο διαπιστώθηκε πως η άδεια οπλοκατοχής της συγκεκριμένης καραμπίνας είχε λήξει, ενώ βρέθηκε και δεύτερο κυνηγητικό όπλο, μονόκανο, με επίσης μη ανανεωμένη άδεια, και κυνηγητικά φυσίγγια, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, επιβάλλοντας σε εκείνον ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της έδρας, τα όπλα, που είχαν κατασχεθεί από τις αρχές, δεν του επεστράφησαν, ενώ ο 65χρονος άσκησε έφεση.