ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Εμμανουέλα: Απολογείται την Παρασκευή ο οδηγός του μοιραίου οχήματος

Τροχαίο Εμμανουέλα: Απολογείται την Παρασκευή ο οδηγός του μοιραίου οχήματος

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας από τα Χανιά

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας, από τα Χανιά, πέρυσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αντικρούοντας το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα του μοιραίου αυτοκινήτου προσδιορίστηκε στα 104 χλμ./ώρα, ο τεχνικός σύμβουλος ανέφερε, ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ /ώρα.

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα. Σχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα όσον αφορά την ταχύτητα. Ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα».

Η διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, με την απολογία του κατηγορούμενου και την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας. Ο 27χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για κλοπές και διαρρήξεις- Πάνω από 50.000 ευρώ η λεία

Τιμολόγια ρεύματος: Οδηγίες προς καταναλωτές από το ΙΝΚΑ - Τι ισχύει με τα χρώματα, να προσέχουμε

Κηφισιά: Συνελήφθη 46χρονη για απάτη με προπληρωμένη κάρτα