ΕΛΛΑΔΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι και το Σάββατο με λίγες τοπικές βροχές

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι και το Σάββατο με λίγες τοπικές βροχές

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με την πρόγνωση του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, στα Δωδεκάνησα, στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς θα έχουμε περισσότερες συννεφιές που θα συνοδεύονται από κάποιες βροχές ήδη από την Παρασκευή.

Στην υπόλοιπη χώρα η Παρασκευή θα κυλήσει με αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα πυκνώνει.

Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι στα νοτιοανατολικά της χώρας. Στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα βόρεια της Κέρκυρας ίσως φτάσει και τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς στα πεδινά και στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πυκνότερες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες με πιθανότητα σχηματισμού πυκνής ομίχλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές, ενώ αυξημένη θα παραμείνει η σχετική υγρασία. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, μόνο στην Χαλκιδική θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα συννεφιάσει περισσότερο αλλά οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα παραμείνουν. Βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, κατά τόπους αρκετά.

Πιο μουντό θα είναι το σκηνικό την Κυριακή με περισσότερες βροχές στα δυτικά, στα ορεινά και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα γίνει ακόμα καλύτερος σε σχέση με το Σάββατο.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο βόρειους ρίχνοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Περιπατητής έπεσε σε χαράδρα σε απόκρημνο σημείο και τραυματίστηκε

Τροχαίο Εμμανουέλα: Απολογείται την Παρασκευή ο οδηγός του μοιραίου οχήματος

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για κλοπές και διαρρήξεις- Πάνω από 50.000 ευρώ η λεία