ΕΛΛΑΔΑ

Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Σούνακ με τη στάση του έχει βοηθήσει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Σούνακ με τη στάση του έχει βοηθήσει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ δήλωσε σοκαρισμένη με την στάση του Βρετανού πρωθυπουργού 

Για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη γενικότερη στάση του στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα μίλησε η Βικτόρια Χίσλοπ.

Η γνωστή συγγραφέας, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN ότι έπαθε σοκ με τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού. «Σοκαρίστηκα όταν ακύρωσε το ραντεβού ο Σούνακ με τον κ. Μητσοτάκη. Ήμουν στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας και μιλούσαμε για τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Ηταν ένα πολύ ωραίο βράδυ. Ξαφνικά ακούσαμε ότι έγινε κάτι πολύ κακό και όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ» είπε συγκεκριμένα.

Συμπλήρωσε ότι «Όλοι έχουν κοροϊδέψει τον Σούνακ στις εφημερίδες μας. Δεν έχει καθόλου συμπάθεια για αυτή την κίνησή του. Τώρα που έχουν περάσει οι μέρες, νομίζω ότι με τη στάση του έχει βοηθήσει στην επανένωση των γλυπτών».

Για το «μήνυμα» που έστειλε ο βασιλιάς Κάρολος στη συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τόνισε: «Γελούσα όταν είδα τη γραβάτα. Αυτό είναι σήμα. Δεν ήταν σύπτωση. Δεν είναι χαζός άνθρωπος, αντιθέτως είναι αρκετά έξυπνος. Συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο. Και εκείνος αλλά και η Καμίλα αγαπούν πολύ την Ελλάδα».