ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επιδόσεις – ρεκόρ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, έσπασε το «φράγμα» των 8,5 εκατ. αφίξεων

Κρήτη: Επιδόσεις – ρεκόρ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, έσπασε το «φράγμα» των 8,5 εκατ. αφίξεων
EUROKINISSI.

Το 2023, εκατομμύρια τουρίστες «ψήφισαν» Κρήτη για τις διακοπές τους.

Ρεκόρ όλων των εποχών «έσπασε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με βάση τα στοιχεία του ενδεκάμηνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV.

Την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών σηματοδοτεί το 2023 για τον κρητικό τουρισμό, αφού εκατομμύρια τουρίστες «ψήφισαν» Κρήτη για τις διακοπές τους, με τις συνολικές αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης» να καταρρίπτουν και το «χρυσό» ρεκόρ του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Μέχρι τον Νοέμβριο, κατεγράφησαν συνολικά 8.600.000 αφίξεις, ενώ, το 2018 αντιστοιχούσαν σε 8.150.000. Οι εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη κάνουν λόγο για μία χρονιά που θα «κλείσει» με περίπου 8.700.000 αφίξεις συνολικά.

Με την αυλαία της «χρυσής» τουριστικής σεζόν, εκκινούν ήδη οι διεργασίες για την ενίσχυση του αερολιμένα, προκειμένου να «σηκώσει» το ολοένα αυξανόμενο βάρος.

Η διοίκηση του αεροδρομίου αναμένει το «πράσινο φως» για την ασφαλτόστρωση 800 μέτρων στον διάδρομο προσγείωσης, που εφόσον δρομολογηθεί, είναι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το «Νίκος Καζαντζάκης» να κλείσει για μερικές ημέρες μετά τις γιορτές.

Παράλληλα, με «φόντο» τις αντιδράσεις επιβατών αλλά και του προσωπικού που έκαναν λόγο για προβλήματα στον κλιματισμό και τις τουαλέτες του αεροδρομίου, δρομολογούνται εργασίες που επιχειρούν να βελτιώσουν τη κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις