ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης που κατασπαράχτηκε από σκυλιά – Στο ανακριτή ο ιδιοκτήτης των σκύλων

Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης που κατασπαράχτηκε από σκυλιά – Στο ανακριτή ο ιδιοκτήτης των σκύλων

Σε κλίμα συγκίνησης και με τους συγγενείς απαρηγόρητους, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 50χρονης που έχασε τη ζωή της μετά την επίθεση τριών σκυλιών μέσα στην αυλή του σπιτιού της

Το τελευταίο αντίο είπαν το πρωί της Τρίτης, συγγενείς και φίλοι στην 50χρονη γυναίκα από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, η οποία δέχτηκε άγρια επίθεση από τρία σκυλιά, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η κηδεία της μητέρας δύο αγοριών τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα, του δήμου Ωραιοκάστρου.

Όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα. Ο θάνατός της επήλθε συνεπεία των κακώσεων από τις δαγκωματιές.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Το μεσημέρι της Κυριακής η Ελισάβετ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της και φρόντιζε τα φυτά όταν ξαφνικά τρία μανιασμένα τσοπανόσκυλα εισέβαλαν και την κατασπάραξαν με δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλάει για δεκάδες δαγκωματιές σε όλο το κορμί της γυναίκας και πολλαπλά βίαια χτυπήματα. Μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.

Κάτοικοι της Νεοχωρούδας καταγγέλλουν πως τα 3 σκυλιά είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των 3 σκύλων το πρωί της Δευτέρας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος άλλαξε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τα σκυλιά τα έχει πάρει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Στον ανακριτή ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη μητέρα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ' όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο λαιμό»

Ανατριαχιάζει η περιγραφή του κωφάλαλου κηπουρού που βρήκε κάτω από θάμνους την 50χρονη που είχαν κατασπαράξει λίγο νωρίτερα τρία σκυλιά, στην αυλή του σπιτίου της στη Νεοχωρούδα.

Όπως δήλωσε στο STAR, βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας αλλά δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει: «Όταν έκοβα τα χόρτα άκουσα κάτι πολύ λίγο. Σύνεχισα να κόβω, πέρασε ο γείτονας από το άλλο σπίτι, πέρασε ένα αυτοκόνητο και φώναζε. Του λέω δεν κατάλαβα τι είπες; ''Φώναζε έλα, έλα, έλα''»

Έπειτα όπως είπε, κατάλαβε πώς κάτι δεν πηγαίνει καλά: «Κάτι κατάλαβα και κατέβηκα. Έβλεπα στους θάμνους από κάτω, ήταν το σώμα της... Άκουσα μπαμ, τρόμαξαν τα σκυλιά και έφυγαν. Πήρα το πριόνι το κράταγα για να μην επιτεθούν και σε μένα».

Η εικόνα που αντίκρισε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ήταν σοκαριστική: «Έτρεξα να τη βοηθήσω, ήταν κομμάτια, τα ρούχα της ήταν σκισμένα και την είχαν δαγκώσει παντού. Είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο λαιμό και αίματα στο πρόσωπο. Πρώτη φορά είδα τέτοια εικόνα στη ζωή μου».

Στη συνέχεια βγήκαν τα παιδιά της 50χρονης από το σπίτι: «Άρχισαν να φωνάζουν, δεν μπορώ να σου περιγράψω...»

«Συγγνώμη σε όλο τον κόσμο που δεν άκουσα. Θα κατέβαινα και θα έμπαινα με το αλυσοπρίονο», κατέληξε συγκινημένος.