ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας - Νέα πρόεδρος της ΔΟΕΣ η Kate Forbes

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός
Ε.Ε.Σ.

Η Αμερικανίδα ανθρωπίστρια και επιχειρηματίας, Kate Forbes είναι η νέα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνου

Στις διαδικασίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ-IFRC) ως ισότιμο μέλος έχει επανέλθει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Δρ. Αντώνιος Αυγερινός συμμετείχε στην εκλογή της νέας προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, της Αμερικανίδας Kate Forbes.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μετά τον αποκλεισμό του, το 2013 από όλες τις διαδικασίες της ΔΟΕΣ, για πρώτη φορά συμμετείχε στην ψηφοφορία ως ισότιμο πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου. Είμαστε υπερήφανοι για την επάνοδό μας, η οποία ταυτίζεται με την τεράστια, συνεχή, καθημερινή δράση του Ε.Ε.Σ. που θαυμάζουν όλοι οι Εθνικοί Σύλλογοι της Ευρώπης» επισημαίνει η διοίκηση του ΕΕΣ. Μάλιστα, ο κ. Αυγερινός είχε τηλεδιάσκεψη μίας ώρας περίπου με τη νέα πρόεδρο της ΔΟΕΣ, στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, η κλιματική κρίση αλλά και οι σημαντικές καινοτόμες δράσεις του Ε.Ε.Σ. Η κυρία Forbes υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα, δηλώνοντας ενθουσιασμένη με την πρόοδο του Ελληνικού Οργανισμού.

Kate Forbes
Η Αμερικανίδα ανθρωπίστρια και επιχειρηματίας, Kate Forbes

Η Kate Forbes είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΟΕΣ. Επιχειρηματίας και ανθρωπίστρια, τα τελευταία 17 χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕΣ. Πρόσφατα διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Από τη θέση αυτή, εφάρμοσε ισχυρότερους οικονομικούς ελέγχους και καθιέρωσε πολιτικές διαφάνειας σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η διαδρομή της στον Οργανισμό ξεκινά πριν από τέσσερις δεκαετίες, ως τοπική εθελόντρια στο τμήμα Phoenix του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Εθνική Πρόεδρος Εθελοντών, θέση από την οποία ήταν υπεύθυνη για πάνω από ένα εκατομμύριο εθελοντές.

Κατά την εκλογή της, η Forbes δήλωσε: «Οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο γίνονται μάρτυρες των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, των γεωπολιτικών εντάσεων και των έκτακτων αναγκών για την υγεία. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που απαιτούν την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων ταυτόχρονα. Τώρα είναι η ώρα να στηριχθούμε στις θεμελιώδεις αρχές μας για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να κάνουμε τις κοινότητες ισχυρότερες».

Η προεδρία της Forbes σηματοδοτεί μια κομβική στροφή προς την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας του σύγχρονου κόσμου, επισημαίνει ο διεθνής Οργανισμός. Ένας βασικός τομέας δράσης υπό την ηγεσία της θα είναι η αντιμετώπιση των επειγόντων ζητημάτων της κλιματικής αλλαγής και της μετανάστευσης. Οι τοπικές λύσεις και η ενδυνάμωση της κοινότητας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της, κατανοώντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικοί παράγοντες στην ανθρωπιστική βοήθεια. Τονίζεται δε, πως είναι αφοσιωμένη στη στενή συνεργασία με τους τοπικούς ηγέτες των Εθνικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών τους. Οι πρόσθετες προτεραιότητες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των νέων με στόχο να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των νέων εθελοντών, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στον οργανισμό. Τέλος, η ενίσχυση των σχέσεων με τις κυβερνήσεις και τους χορηγούς βρίσκεται στο επίκεντρο του οράματός της για τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Σχετικές ειδήσεις