ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες οδηγοί και η συμπεριφορά τους η αιτία για τροχαία: 25 παραβιάσεις κόκκινου σε μια ώρα

Οι Έλληνες οδηγοί και η συμπεριφορά τους η αιτία για τροχαία: 25 παραβιάσεις κόκκινου σε μια ώρα

Μάστιγα τα τροχαία στη χώρα με τους Έλληνες οδηγούς να έχουν συμπεριφορές στον δρόμο που αποτελούν όχι μόνο παραβίαση αλλά και «απόπειρα θανάτου» - Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ένα φανάρι μέσα σε μια ώρα έγιναν 25 παραβιάσεις κόκκινου

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με την Αθήνα να μετράει συνολικά πέντε θανατηφόρα τροχαία μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή για τη μάστιγα των τροχαίων και τη συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών.

Οι Έλληνες όπως αναφέρει δεν ενδιαφέρονται για τα όρια ταχύτητας στους δρόμους και δεν τα υπολογίζουν. Δεν φορούν ζώνη ενώ αρκετοί από αυτούς στέλνουν μηνύματα στο κινητό ή μιλούν στο τηλέφωνο όσο οδηγούν. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που βγάζουν βίντεο την ώρα που οδηγούν και μετά το αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν οδηγοί που παρακολουθούν σίριαλ ενώ οδηγούν.

«Σε ένα φανάρι της περιφέρειας βορείου τομέα Αθηνών έβαλαν πιλοτικά μια κάμερα, η οποία αρχικά κατέγραψε 25 παραβιάσεις του κόκκινου την ώρα. Τώρα καταγράφει 16 παραβιάσεις την ώρα, 16 «απόπειρες φόνου»», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιαβέρης.

Τα στατιστικά στοιχεία

Και ενώ άνθρωποι χάνονται στην άσφαλτο καθημερινά, και ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε μια ατελείωτη πίστα για αυτοσχέδιους αγώνες, όπως γίνεται κάθε βράδυ στην παραλιακή, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με ελέγχους που έκανε το τελευταίο εξάμηνο στην Αττική και δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί από 427.506 το 22’ σε 491.241 το 23’.

Οι παραβάσεις έχουν επίσης αυξηθεί από 91.751 το 22’ σε 113.510, όπως επίσης και οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση και… ηχορύπανση.

Επιπλέον, τροχαία που σημειώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 είναι τα εξής:

Θανατηφόρα τροχαία: 492

Νεκροί: 518

Σοβαρά τραυματίες: 548