Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ - Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Αλλοδαποί μπράβοι της νύχτας πυροβόλησαν τους Κρητικούς - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Γκάζι: Αλλοδαποί μπράβοι της νύχτας πυροβόλησαν τους Κρητικούς - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή στο Γκάζι που οι δράστες πλησιάζουν τους Κρητικούς και μετά τους πυροβολούν στο κεφάλι, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αλλοδαπούς μπράβους, οι οποίοι πιθανότατα έχουν ήδη διαφύγει εκτός της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ την παρέα των Κρητικών στο Γκάζι, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς μπράβους, με δράση στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι μάλιστα είναι γνωστοί στις Αρχές. Πολλοί εκ των οποίων που έχει βάλει στο στόχαστρο η ΕΛ.ΑΣ., είναι Αλβανοί.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν αποκλείουν να έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό και πιθανότατα στην Αλβανία. Το όχημά τους, δε, είχε νοικιαστεί με leasing, ενώ δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που ο δράστης στο Γκάζι πυροβολάει προς την παρέα των Κρητικών τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου.

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο δράστες να πλησιάζουν στο σημείο που βρίσκεται η παρέα των Κρητικών. Εκεί συνομιλούν έντονα μεταξύ τους και οι δράστες μετά απομακρύνονται μαζί με τα τρία θύματα. Ο καβγάς ξεκίνησε και τότε ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στο κεφάλι τον έναν Κρητικό και μετά τους άλλους δύο.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Η αιματηρή επίθεση στο Γκάζι προβληματίζει και τρομάζει, καθώς στη θέση των νεαρών θα μπορούσε να ήταν ο κάθε ένας από εμάς, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είχε επιλέξει να βγει για διασκέδαση στο Γκάζι και στη συνέχεια να πάει για φαγητό μαγαζί που βρισκόταν η παρέα.

Δεν πρόκειται για κάποια βεντέτα, δε πρόκειται για κάποιο ξεκαθάρισμα.

Πρόκειται για δυο αδίστακτους δράστες, οι οποίοι για ασήμαντη αφορμή έβγαλαν όπλα και μάλιστα πυροβόλησαν σχεδόν εξ 'επαφής.

Οι έμπειροι άνδρες του τμήματος εκβιαστών ερευνούν κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να δουν αν πρόκειται για άτομα που εργάζονται στην περιοχή ως προστασία σε κάποια επιχείρηση ή αν περνούσαν τυχαία από εκεί. Η ασφάλεια έχει ήδη στα χέρια της την πινακίδα του οχήματος και έχει εντοπίσει πως είναι νοικιασμένο.

Από τις μαρτυρίες που είχε λάβει μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, τουλάχιστον 10, έχει ήδη σκιαγραφήσει το προφίλ και τη δράση των αντρών. Η σύλληψή τους θεωρείται θέμα χρόνου και προφανώς αυτή θα επαναφέρει εν μέρη το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που εργάζονται στην περιοχή ή την επιλέγουν για την διασκέδασή τους.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ να δηλώνουν στο Newsbomb.gr πως πολύ κοντά στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίες έσπευσαν στην οδό Iάκχου σε λιγότερο από 2 λεπτά όμως το όχημα είχε ήδη εξαφανιστεί.

Βρέθηκε DNA στα ρούχα των θυμάτων στο Γκάζι

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως, βρέθηκε DNA στα ρούχα των θυμάτων.

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 29χρονος Κρητικός

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι οικογένειες των τριών τραυματιών από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 29χρονος Κρητικός από τους πυροβολισμούς έξω από γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι, αφού νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται επίσης σε σοβαρή κατάσταση τα δύο αδέρφια, ηλικίας 29 και 34 ετών που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες που δέχθηκαν επίσης έξω από το κλαμπ στο Γκάζι. Η κατάστασή τους είναι πιο ελεγχόμενη ιατρικώς.

Το χρονικό

Η παρέα των 6-7 Κρητικών διασκέδαζαν σε μπαρ ενώ στο πλαίσιο του bachelor party επιδόθηκαν στο λεγόμενο «bar hoping», πηγαίνοντας σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά. Στο τελευταίο μπήκαν στις 3.00 τα ξημερώματα, ενώ περίπου τρεις ώρες αργότερα έφυγαν με σκοπό να φάνε σε πιτσαρία στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι.

Οι Κρητικοί τακτοποιήθηκαν σε δύο διπλανά τραπέζια, όταν ένα ανθρακί αυτοκίνητο μάρκας Range Rover, πέρασε από το σημείο, προκαλώντας μάλιστα ανησυχία καθώς δε χωρούσε να περάσει δίπλα από τα τραπέζια. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση ενός από την παρέα των Κρητικών (ο οποίος δεν είναι μεταξύ των τραυματιών), ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες φώναξε την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο.

Το όχημα σταμάτησε λίγο πιο κάτω και κατέβηκαν δύο άτομα - πιθανότατα ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός. Ο ένας εκ των δύο χαστούκισε έναν από την παρέα των Κρητικών, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση από την υπόλοιπη παρέα και ήταν τότε που ο δεύτερος από το όχημα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος της παρέας, εξ επαφής.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τα στοιχεία και την πινακίδα κυκλοφορίας του μαύρου τζιπ, έχει συλλέξει από το σημείο 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών ενώ έχει δοθεί σήμα σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό τους.

Σχετικές ειδήσεις