ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτης ιστιοφόρου αποκαλύπτει: Νεαροί κλέβουν τις φωτοβολίδες και τις παίρνουν στο γήπεδο

Ιδιοκτήτης ιστιοφόρου αποκαλύπτει: Νεαροί κλέβουν τις φωτοβολίδες και τις παίρνουν στο γήπεδο
Φωτογραφία αρχείου

Το κόστος αγοράς φωτοβολίδων είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών να μη δηλώνουν τις κλοπές

Συχνές είναι οι κλοπές σε σκάφη, με λεία φωτοβολίδες, ένα γεγονός το οποίο συνδέεται με τα πρόσφατα σοβαρά οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη, που προκάλεσαν τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, καθώς παρά την χαμηλή τιμή τους, αλλά και την πώλησή τους δίχως έλεγχο, νεαροί αναζητούν τις ληγμένες φωτοβολιδες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ιδιοκτήτης ιστοφόρου δήλωε ότι κάθε σκάφος έχει υποχρεωτικά δύο ειδών φωτοβολίδες, τις φωτοβολίδες χειρός και τις φωτοβολίδες αλεξιπτώτου.

«Στη δική μου βάρκα, δεν πείραξαν κανένα αντικείμενο αξίας. Διαπίστωσα το περιστατικό της κλοπής στις 5 Δεκεμβρίου και μου έλειπαν έξι φωτοβολίδες χειρός και δύο αλεξιπτώτου», δήλωσε ο κ. Σπύρος.

Όπως δήλωσε η κλοπή ήταν στοχευμένη, καθώς οι δράστες αφαίρεσαν μόνο τις φωτοβολίδες και όχι κάποιο άλλη αντικείμενο αξίας.

Και όπως αποκάλυψε «την συγκεκριμένη μέρα μετρήσαμε έξι περιστατικά που σε κάποιους κάνανε και πολύ μεγάλες ζημιές. Σπάσανε τζάμια, πήρανε τηλεοράσεις, εργαλεία».

Ο άνδρας τόνισε ότι οι κλοπές γίνονται συνήθως το βράδυ. Αν και για ένα διάστημα το πρόβλημα με τη φύλαξη του χώρου είχε λυθεί, τελευταία ορισμένοι νεαροί δήλωσε ότι εκδηλώνουν ύποπτη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τον ίδιο πολύ συχνά νεαροί «περνούν και ρωτούν πότε λήγουν οι φωτοβολίδες» ζητώντας από τους ιστιοπλόους να τους δώσουν τις ληγμένες για να τις πάρουν στο γήπεδο.

Ερωτηθείς για το πόσο κοστίζει μια ναυτική φωτοβολίδα εξήγησε ότι για το σετ πληρώνει 18 ευρώ, ένα ποσό που το χαρακτήρισε «αστείο». Και όπως διευκρίνισε κάθε ιδιοκτήτης σκάφους είναι υποχρεωμένος να έχει δύο σετ φωτοβολίδων.

Εκτίμησε μάλιστα, ότι επειδή το κόστος αγοράς τους είναι μικρό πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών δεν δηλώνουν τις κλοπές.