ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Σήμα κινδύνου στα ελληνικά πλοία λόγω των Χούθι

tanker

Το Λιμενικό και το υπουργείο Άμυνας συστήνει τα πλοία  να πραγματοποιούν κατά το δυνατό, νυκτερινό διάπλου της νότιας Ερυθράς Θάλασσας

Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού εξέδωσε επείγον σήμα συστήνοντας στα υπό ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων πλοία που κινούνται στην νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν να αποφεύγουν τα ύδατα της Υεμένης.

Η επείγουσα ειδοποίηση γίνεται λόγω της κλιμάκωσης επιθετικών ενεργειών κατά εμπορικών πλοίων στην περιοχή.

Η αρμόδια διεύθυνση του Λιμενικού στο σήμα της που κοινοποίησε στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συστήνει ακόμα στα πλοία να πραγματοποιούν κατά το δυνατό, νυκτερινό διάπλου της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Aπειλούν οι Χούθι

Υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών Χούθι δήλωσε ότι «οποιαδήποτε χώρα» ενεργήσει εναντίον τους θα δει τα πλοία της να γίνονται «στόχοι» στην Ερυθρά Θάλασσα, την επομένη της συγκρότησης από την Ουάσινγκτον πολυεθνικής δύναμης προστασίας της ναυσιπλοΐας.

«Κάθε χώρα που δρα εναντίον μας θα δει τα πλοία της να γίνονται στόχοι μας στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι αλ-Χούθι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο αλ-Άλαμ, το αραβόφωνο δίκτυο της επίσημης τηλεόρασης στο Ιράν.