ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας: «Ο επιχειρηματίας πέρασε τα διόδια με το pass και τα περιπολικά έμειναν πίσω»

Μπαλάσκας: «Ο επιχειρηματίας πέρασε τα διόδια με το pass και τα περιπολικά έμειναν πίσω»

Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας, ο 73χρονος επιχειρηματίας κατάφερε να μπει ανάποδα μέχρι και στην Αττική Οδό, περνώντας τη μπάρα των διοδίων με το e-pass

Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον 73χρονο γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ, οδηγώντας ανάποδα από το κέντρο της Αθήνας μέχρι και την Παλλήνη, όπου και συνελήφθη και θα πληρώσει πρόστιμο 12.560 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας, ο 73χρονος επιχειρηματίας κατάφερε να μπει ανάποδα μέχρι και στην Αττική Οδό, περνώντας τη μπάρα των διοδίων με το e-pass. Έτσι, τα περιπολικά που τον καταδίωκαν έμειναν στο σημείο για 60 - 70 δευτερόλεπτα μέχρι να ξανανοίξουν οι μπάρες.

Το χρονικό της καταδίωξης

Ο 73χρονος αρχικά εντοπίστηκε στις 06:20 το πρωί να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, αλλά ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώθηκε. Ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να κάνει το «γύρο της Αθήνας» στο αντίθετο ρεύμα.

Άμεσα με τη χρήση των φωτεινών και ηχητικών μέσων τού διαμηνύθηκε να σταματήσει το όχημα, όμως ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε. «Κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια», αναφέρουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια στις 7:45 προχθές το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Οι αστυνομικοί έκοψαν τα παρακάτω πρόστιμα:

  • 17 για τα κόκκινα φανάρια που παραβίασε.
  • 2 για οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο.
  • 1 για παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας.
  • 1 καθώς το αλκοτέστ έδειξε πως ήταν μεθυσμένος.

Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες συνολικά), του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 400 ημέρες, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.